Οι διάλογοι που «έκαψαν» αστυνομικό και σωφρονιστικούς

Ημερομηνία:

💥Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που προκύπτουν από την εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε μεταξύ κρατουμένων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών στις φυλακές  Ιωαννίνων.

👮‍♂️Η οργάνωση ξηλώθηκε μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση που έκαναν οι Εσωτερικές Υποθέσεις σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

🗞️ Ένα μέρος των διαλόγων που έκαψε την οργάνωση φέρει στο φως η ιστοσελίδα iefimerida.

Οι διάλογοι που… έκαψαν την οργάνωση

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, σε μία από τις συνομιλίες, φέρεται να μιλά στον υποδιευθυντή για «δέμα» που η αξία του ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια και από αυτά θα «έβγαζε» ο ίδιος ένα εκατομμύριο.

 «Ένα δέμα να περάσει, εκατό κιλά κόκα, φίλε, ένα μύριο καθαρό στην τσέπη… δύο εκατομμύρια, κι εγώ θα τα πουλήσω τρία, θα βγάλω ένα εκατομμύριο» φέρεται να λέει.

Χαρακτηριστικός είναι ο εξής διάλογος των δύο:

Υποδιευθυντής: Πάει Αθήνα να φέρει λεφτά; Τι λεφτά; Όχι κάνα ποσό τρελό;

Κρατούμενος: 21 είναι.

Διοικητική υπάλληλος: Βασίλη;

Υποδιευθυντής: Τι; 21; Ευρώ;… Όχι και τόσα λεφτά… Θες να τα φέρει 2-2;, 3-3; 1,5-1,5; Δώσ’ τους κάνα (ακατάληπτη φράση). Δώσ’ τον άλλον να φέρει 1.5. Κάπως έτσι… Θα μας λένε ότι νομιμοποιούμε…

Διοικητική υπάλληλος: Τι θα μας λεν; Θα γίνει καμιά στραβή μπροστά, να κάνουν έναν έλεγχο εδώ, και θα με παν δεμένη, παιδί μου!…

Υποδιευθυντής: Θα μπει η αρχή νομιμοποίησης μαύρου χρήματος…

Σε άλλον διάλογο, υποδιευθυντής και κρατούμενος μιλούν για χρηματικά ποσά, για τα οποία ο υποδιευθυντής του λέει τι πρέπει να προσέχει.

Κρατούμενος: Θα μου φέρουν κάτι λεφτά αύριο εμένα… Οκτώμισι, εννιά;

Υποδιευθυντής: Κατοστάρικα;

Κρατούμενος: Χιλιάδες…

Υποδιευθυντής: Δεν μπαίνουν οκτώμισι χιλιάδες (8.500) έτσι. Πρέπει να στα φέρουν πέντε φορές.

Κρατούμενος: Αφού θα έρθουν δύο άτομα, ρε. Από τέσσερις.

Υποδιευθυντής: Μην κάνεις μ@λ@κίες. Φαίνονται.

Κρατούμενος: Θα ‘ρθουν από Κέρκυρα, ρε φίλε…

Υποδιευθυντής: Ε, αυτά όμως είναι λεφτά… Όταν είναι πολλά, πρέπει να βάζεις αποδείξεις. Ότι είναι από τράπεζες κι αυτά… Ας φέρει δύο χιλιάρικα (2.000), ας σου ξαναφέρει δύο χιλιάρικα (2.000).

Σε άλλον διάλογο λένε τα εξής:

Υποδιευθυντής: Του τέτοιο, δεν το έκλεισα, το…

Διοικητική υπάλληλος: Ποιο;

Υποδιευθυντής: …το αναλήψεων. Μήπως γράψεις τίποτα, τα άλλα κει που έχουμε από πέρα. Κάτι αποδείξεις…

Ο διάλογος με τη διοικητική υπάλληλο

Σε άλλον διάλογο με διοικητική υπάλληλο, ο κρατούμενος αναφέρεται στο ποσό των 21.000 ευρώ που περίμενε να περάσουν στη φυλακή, με την υπάλληλο αρχικά να προβληματίζεται για το ποσό. Είχαν μάλιστα διαφωνία, με την υπάλληλο να αναφέρεται και στη λογίστρια που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Κρατούμενος: 21.

Διοικητική υπάλληλος: Τι;

Κρατούμενος: 21 (αναφερόμενος στην εισαγωγή 21.000€ εντός του Σ.Κ.  Ιωαννίνων).

Διοικητική υπάλληλος: Τι 21; Είσαι στα καλά σου, μωρέ;

Κρατούμενος: Ναι.

Διοικητική υπάλληλος: Δεν γίνεται αυτό που λες… Θα μας πάνε φυλακή. Θα μπούμε φυλακή με αυτό. Αν ήταν λίγα, εύκολο. Θα μπούμε φυλακή. Είναι πάρα πολλά. Δεν δικαιολογούνται.

Κρατούμενος: Δεν θέλω να τα δικαιολογήσεις.

Διοικητική υπάλληλος: Πας καλά, παιδάκι μου; Που σκατά; Και πού να τα βάλω; Στο βρακί μου;

Κρατούμενος: Πάρ’ τα έξω… Αν τα πάρεις τα λεφτά και τα βάλεις κάπου; Δεν θα μας πιάσουν… Κρύψ’ τα κάπου.

Διοικητική υπάλληλος: …Με εκθέτεις. Δεν σε νοιάζει. Ούτε και αυτήν τη νοιάζει (αναφερόμενη στη λογίστρια).

Στη συνέχεια, υπάλληλος και λογίστρια συνεννοούνται για το πώς θα περάσουν τα λεφτά στη φυλακή.

Διοικητική υπάλληλος: Ωραία, εμένα μου ζητήθηκε να φέρω εκείνα που ήταν άγραφα… Ε… δύο κόμμα κάτι… (αναφέρεται στην παράδοση τουλάχιστον 2.000€ σε μετρητά των μη καταγεγραμμένων χρηματικών ποσών που τηρούν υπέρ του διευθύνοντα, εντός του Σ.Κ.) Πάω κι εγώ, τα παίρνω χα… βάζω στην τσέπη…

Λογίστρια: Τα ξέρω, εγώ, καταρχήν, γιατί περίμενα πώς και πώς να μην (…) για να με δούνε…

Διοικητική υπάλληλος: Πηγαίνω στο γραφείο (…), λέω καλημέρα, γενικά. Στέκομαι όρθια, είναι ανοιχτή η πόρτα και περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να κάνω την κίνησή μου…

Λογίστρια: Ναι;

Διοικητική υπάλληλος: Και μου λέει ο (ακατάληπτο), «μισό λεπτάκι», μου λέει, γιατί ήταν ο (ακατάληπτο). Και πηγαίνω εγώ κοντά, δίνω, λέω «πάρε αυτό που μου ζήτησες» και μου λέει «μισό λεπτό».

Ενας εκ των δύο ιδιωτών που συνελήφθησαν έρχεται σε συνεννόηση με τον αρχιφύλακα για μια παραλαβή.

Ιδιώτης: Καλησπέρα σας. Ο κύριος Μπίλυ;

Αρχιφύλακας: Καλησπέρα. Ο κύριος Μπίλυς.

Ιδιώτης: Ε… μόλις μπήκα στο πλοίο από τον κύριο Μόντι. 

Αρχιφύλακας: Έτσι ε… Α με… που θες να βρεθούμε; Θα βρεθούμε μες στο λιμάνι ή θα φύγεις ξανά για Ηγουμενίτσα;

Σε άλλο διάλογο, ο εγκέφαλος της οργάνωσης μιλάει με τον δεύτερο ιδιώτη ώστε να συνεννοηθούν για μια συνάντηση με μία γυναίκα, η οποία θα του παρέδιδε κάποια χρήματα.

Κρατούμενος: Θα ρθει εκεί μια κοπέλα, με καπελάκι άσπρο.

Ιδιώτης: Με καπελάκι άσπρο. Ναι.

Κρατούμενος: Ναι, με ένα AUDIQ3.

Ιδιώτης: Με ένα AUDI Q3. 

Κρατούμενος: Σαν πράσινο.

Ιδιώτης: κ…., 1.750 είναι, είπε ο άλλος ε; 

Κρατούμενος: Δεν πειράζει. Ό,τι έχει. Άντε, να ‘σαι καλά. Ευχαριστώ, ρε!

Ακολουθούν δύο διάλογοι με τον υποδιευθυντή, που λέει στον κρατούμενο να ξεφορτωθεί ό,τι έχει, αλλά και με τη λογίστρια, όπου ήδη έχει μάθει πως είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Υποδιευθυντής: Ξεφορτώσου ό,τι έχεις.

Κρατούμενος: Ναι. Μόλις (ακατάληπτο)…

Υποδιευθυντής: (ακατάληπτο) Κατάλαβες τώρα;

Υποδιευθυντής: Τον είχα σώσει κάποτε. Που μου είπαν από κάτω, κάν’ του έρευνα τώρα (ακατάληπτα)…

Λογίστρια: Α, ναι (ακατάληπτα)…

Υποδιευθυντής: …Είχα στείλει τον Δημητράκη τότε με, με ένα καφέ δήθεν, κι εγώ…

Λογίστρια: Ναι, ξέρω.

Υποδιευθυντής: Και μπήκαμε (ακατάληπτα), κάναμε έρευνα και δε βρήκαμε τίποτε…

Ο υποδιευθυντής στη συνέχεια προβαίνει και σε ενημέρωση περί επικείμενων ελέγχων του κρατουμένου μέσω άλλου κρατουμένου, ο οποίος λειτουργεί ως «αγγελιοφόρος», προκειμένου να αποφύγει με αυτόν τον τρόπο την άμεση σύνδεση του ιδίου και την αποκάλυψη της δράσης του.

Υποδιευθυντής: (…) πρέπει στον (κρατούμενο) να το πεις εσύ. Να μην φανεί διπλά ότι…

Κρατούμενος 2: Του το ‘πα, του το ‘πα, του το ‘πα τώρα…

Υποδιευθυντής: Εσύ πες στον Μόντι, να ξέρει…

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

[tds_leads title_text="Εγγραφή" input_placeholder="Email" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_checkbox="yes" pp_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNGJTg5JTIwJUNFJUI0JUNFJUI5JUNFJUIxJUNFJUIyJUNFJUFDJUNGJTgzJUNFJUI1JUNFJUI5JTIwJUNFJUJBJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNFJUIxJUNGJTgwJUNFJUJGJUNFJUI0JUNFJUFEJUNGJTg3JUNFJUJGJUNFJUJDJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JUNFJUJEJTIwJTNDYSUyMGhyZWYlM0QlMjIlMjMlMjIlM0UlQ0UlQTAlQ0UlQkYlQ0UlQkIlQ0UlQjklQ0YlODQlQ0UlQjklQ0UlQkElQ0UlQUUlMjAlQ0UlOTElQ0YlODAlQ0UlQkYlQ0YlODElQ0YlODElQ0UlQUUlQ0YlODQlQ0UlQkYlQ0YlODUlM0MlMkZhJTNFLg==" f_title_font_family="" f_title_font_size="eyJhbGwiOiIyNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMjAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyMiJ9" f_title_font_line_height="1" f_title_font_weight="700" f_title_font_spacing="-1" msg_composer="success" display="column" gap="10" input_padd="eyJhbGwiOiIxNXB4IDEwcHgiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxMnB4IDhweCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCA2cHgifQ==" input_border="1" btn_text="Εγγραφή" btn_tdicon="tdc-font-tdmp tdc-font-tdmp-arrow-right" btn_icon_size="eyJhbGwiOiIxOSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE3IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNSJ9" btn_icon_space="eyJhbGwiOiI1IiwicG9ydHJhaXQiOiIzIn0=" btn_radius="3" input_radius="3" f_msg_font_family="" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_msg_font_weight="600" f_msg_font_line_height="1.4" f_input_font_family="653" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_input_font_line_height="1.2" f_btn_font_family="" f_input_font_weight="500" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_btn_font_line_height="1.2" f_btn_font_weight="700" f_pp_font_family="" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_pp_font_line_height="1.2" pp_check_color="#000000" pp_check_color_a="#f15b27" pp_check_color_a_h="#f15b27" f_btn_font_transform="uppercase" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM1IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" msg_succ_radius="2" btn_bg="#f15b27" btn_bg_h="#f15b27" title_space="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEyIiwibGFuZHNjYXBlIjoiMTQiLCJhbGwiOiIxOCJ9" msg_space="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIwIDAgMTJweCJ9" btn_padd="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCJ9" msg_padd="eyJwb3J0cmFpdCI6IjZweCAxMHB4In0=" unsub_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNFJUI1JUNGJTg0JUNFJUI1JTIwJUNFJUFFJUNFJUI0JUNFJUI3JTIwJUNFJUI1JUNFJUIzJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUI1JUNFJUFGJTIwJUNGJTgzJUNFJUI1JTIwJUNFJUIxJUNGJTg1JUNGJTg0JUNFJUFFJUNFJUJEJTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JTIwJUNFJUJCJUNFJUFGJUNGJTgzJUNGJTg0JUNFJUIxJTIwJUNFJUIxJUNFJUJCJUNFJUJCJUNFJUI3JUNFJUJCJUNFJUJGJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUFGJUNFJUIxJUNGJTgyIQ=="]
spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Κ. Τασούλας: Πρόωρη, άδικη και άκομψη η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

📌Το όνομα του Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων...

Σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό, ευτυχώς χωρίς τραυματίες

❗Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στη διασταύρωση...

Τρομάζουν οι τιμές στο ρεύμα, έρχονται και νέες αυξήσεις

🥇Από ρεκόρ σε ρεκόρ διαμορφώνονται οι τιμές ρεύματος στη...