Πρώτο βήμα για το «Σιδερένιο Μονοπάτι» στην ακτογραμμή Πέρδικας-Συβότων

Ημερομηνία:

✅️Το πρώτο βήμα για την χάραξη του «σιδερένιου μονοπατιού» στην ακτογραμμή Συβότων- Πέρδικας, από την παραλία της Μεγάλης Άμμου ως τον Αρίλα, έγινε με την παρουσίαση της σχετικής πρότασης στα Τοπικά Συμβούλια των Συβότων και της Πέρδικας και την θετική τους στάση.

👉Την πρόταση εκπόνησε το τουριστικό γραφείο Compass Outdoor Adventures, με εξειδίκευση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, και τον Τουρισμό Περιπέτειας.

👉Όπως αναφέρει εκ μέρους  του γραφείου ο κ. Αναστάσιος Βαφειάδης, συνοδός βουνού, και στα δύο τοπικά συμβούλια παρουσίασε αναλυτικά το έργο, την βιωσιμότητα του, τα οφέλη σε όλη την τοπική και επιχειρηματική κοινωνία, αλλά και πως θα συμβάλλει και αυτό στην ανάπτυξη και διάδοση της περιοχής, στον κόσμο της αναψυχής και της περιπέτειας.

Εκτός από τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, η Τοπική Κοινωνία επίσης αγκάλιασε την ιδέα, και έτσι ο ενεργός ρόλος όλων, για την υλοποίηση του γίνεται μεγαλύτερος.

📌Το γραφείο Compass Outdoor Adventures εκφράζει τις ευχαριστίες του και στον κύριο Μωυσίδη Ηρακλή, Διεθνής Οδηγός Βουνού, που συμμετείχε μαζί με το γραφείο στην παρουσίαση στο Τοπικό Συμβούλιο Πέρδικας, ανέπτυξε, ανέλυσε, και απάντησε με τον καλύτερο τρόπο σε όσες ερωτήσεις δέχθηκε για διευκρινήσεις, και ο ίδιος στηρίζει την ιδέα του έργου έμπρακτα, καθώς έχει λάβει μέρος και σε αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί από το γραφείο, τα τελευταία δυο χρόνια…

Ένα πεδίο VIA FERRATA στον Δήμο Ηγουμενίτσας, που θα είναι σύμφωνο με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και όπως ορίζει η οδηγία EN16869:2017, θα είναι πόλος έλξης για περισσότερους επισκέπτες και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή.

Απομένει η πρόταση να υιοθετηθεί από όλους τους φορείς και να προχωρήσει η υλοποίησή του προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: Epirus Post


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...