Έρχεται νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Ημερομηνία:

💥«Καπέλο» τουλάχιστον 10 λεπτών στις τιμές των καυσίμων, αναμένεται το επόμενο διάστημα, λόγω της νέας νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ρύπους στις οδικές μεταφορές και τη θέρμανση (ETS2) που πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2027.

❗Μέχρι σήμερα, οι ρύποι τιμολογούνταν μονάχα στην περίπτωση συγκεκριμένων κλάδων, όπως της βιομηχανίας. Αυτό, όμως, αλλάζει πλέον και διευρύνεται ώστε να πετύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον κλιματικό της στόχο.

❗Η νέα ρύθμιση συμφωνήθηκε πέρυσι με στόχο οι τιμές των ρύπων να παραμείνουν κάτω από τα 45 ευρώ/τόνο CO2 (ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα), που μεταφράζεται σε ένα «καπέλο» περίπου 10 λεπτών στην τιμή της βενζίνης ή του ντίζελ στην αντλία.

📈Η αύξηση αυτή ίσως να είναι ανεκτή σε χώρες της Ευρώπης με σχετικά χαμηλές τιμές καυσίμων, όχι όμως στην περίπτωση της Ελλάδας

🇪🇺Ωστόσο ευρωβουλευτές  (μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωκοινοβουλίου), δήλωσαν ότι δεν αισιοδοξούν για την επίτευξη αυτού του στόχου και ανησυχούν ότι οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 45 ευρώ ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες αυξήσεις των τιμών στην αντλία από ό,τι υπολογιζόταν αρχικά.

❗Πρόκειται για μια αύξηση που ενδεχομένως να είναι ανεκτή σε χώρες της Ευρώπης με σχετικά χαμηλές τιμές καυσίμων. Όχι όμως στην περίπτωση της Ελλάδας που η ακρίβεια καλπάζει και εφαρμόζει ήδη πολύ υψηλή φορολογία στα καύσιμα.

Πηγή: epiruspost

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

💥Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν...

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

💥Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή. 🔙Ύστερα από...