Δήμος Ηγουμενίτσας: Προσπαθούν να αποφύγουν την έκπτωση οι αιρετοί;

Ημερομηνία:

📆Έχουν περάσει έξι και πλέον μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τέσσερις μήνες από την ανάληψη καθηκόντων των νέων τοπικών αρχών. Αυτό όμως που συμβαίνει στην Ηγουμενίτσα δεν θα βρει εύκολα προηγούμενο..

❗Αφενός αιρετοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την έκπτωση από τα αξιώματά τους, αφετέρου οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτών είναι τέτοιες και τόσο έντονες που ξεπερνούν αυτές της προεκλογικής περιόδου.

❗Το κλίμα πάνω από την πλατεία του Δημαρχείου είναι βαρύ. Κι όχι τις τελευταίες μέρες αλλά περίπου τους τελευταίους δύο μήνες.

↪️Από την πρώτη… διαρροή περί μιας δεκάδας περίπου αιρετών που έχουν οφειλές προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΗ και επίκειται η έκπτωσή τους, μέχρι την επιβεβαίωση της έκπτωσης ενός – τουλάχιστον – ο οποίος όμως καλείται κανονικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μεσολάβησαν πολλά στο προσκήνιο και περισσότερα στο… παρασκήνιο.

❌Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής, αρνείται να αποκαλύψει την… αλληλογραφία του με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι φερόμενοι οφειλέτες αιρετοί -που δημόσια εκτέθηκαν και απέσπασαν την ψήφο των Δημοτών –έχουν την προστασία του νόμου περί των… προσωπικών τους δεδομένων.

💥Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ιωάννης Λώλος και Αντώνης Μπέζας, ποιούν την νήσσα, καθώς οι… οφειλέτες φέρεται να είναι… διαπαραταξιακοί. Ο κ. Λώλος βέβαια, ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στοιχεία από το Δήμαρχο, δεν ενημέρωσε αν τα έλαβε και δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν αν τελικά, προσέφυγε – όπως είχε αναγγείλει – στον εισαγγελέα και τι… απάντηση έλαβε από το δικαστικό λειτουργό.

😱Το διάστημα αυτό οι φήμες οργιάζουν. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει χωρίς να είναι το καλύτερο για μικρές κοινωνίες όπου συχνά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

❗❗Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αιρετοί που φέρεται να ελέγχονται ανέρχονται στους έντεκα.

↪️Οι λίστες με τις  οφειλές που έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί αρκετές φορές σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

📆Η τελευταία στάλθηκε πριν το τέλος Απριλίου και μέχρι τις 10 Μαΐου θα πρέπει να εκδοθούν οι ανάλογες αποφάσεις- διαπιστωτικές πράξεις.

❌Όμως οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν το βάζουν κάτω. Κι έτσι με γνωστό μεγαλοδικηγορικό γραφείο των Αθηνών και αίτηση που κατέθεσαν από κοινού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ζητούν να ανακληθεί ο «κατάλογος οφειλετών» διότι δεν τους επιδόθηκαν οι λογαριασμοί του νερού με… δικαστικό κλητήρα κι έτσι δεν… ήξεραν ότι… χρωστούσαν!

ℹ️ Πληροφορίες αναφέρουν δε ότι κατάφεραν να έχουν και σχετική γνωμοδότηση προς την κατεύθυνση αυτή!

↪️Και καλείται η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου να στείλει, νέο έγγραφο με το οποίο να ανακαλεί το προηγούμενο έγγραφό της! Όπως εκείνη… λείπει με άδεια – ενδεχομένως και η αναπληρώτριά της – και δεν θα μπορέσει να… εξυπηρετήσει αυτή τη φορά… Και έτσι επιστρατεύεται, σύμφωνα με τα δημοσίως λεγόμενά του ο – από 25 Απριλίου αποπεμφθείς – Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας, να υπογράψει την ανάκληση της λίστας, αλλά ούτε αυτός δύναται να εξυπηρετήσει…

💥Μάλιστα δημόσια καταγγέλλει ότι  «ο Γενικός Γραμματέας, είναι ένας εκ των δύο διοικητικών του Δήμου, που αρμοδίως μπορούν να στείλουν ακυρωτική επιστολή για την «λίστα» που έφθασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση…. Εκτός κι αν ο Δήμος δεν έχει Γενικό Γραμματέα και η νομική γνωμάτευση διαβιβαστεί, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος έχει όλη την ευχέρεια με βάση την γνωμάτευση, να αποστείλει ακυρωτική πράξη στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης…. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως ότι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, δεν υποχρεούται στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης…»

↪️Κι έτσι η λύση που είναι… κοντά, φέρεται να έρχεται από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μεγάλη πρεμούρα έχει, μετά τα δυο πρόσφατα σκάνδαλα της διαρροής στοιχείων εκλογέων και της «διάρρηξης» στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, να εμπλακεί και σε τρίτο και μάλιστα για μερικούς αιρετούς στο Δήμο Ηγουμενίτσας – που στην πλειοψηφία τους δεν ανήκουν και στο… κυβερνόν κόμμα!

❗Παράλληλα θα κληθεί ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης που έχει εκδώσει ανάλογες διαπιστωτικές για δήμους στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό της Ηγουμενίτσας.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

[tds_leads title_text="Εγγραφή" input_placeholder="Email" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_checkbox="yes" pp_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNGJTg5JTIwJUNFJUI0JUNFJUI5JUNFJUIxJUNFJUIyJUNFJUFDJUNGJTgzJUNFJUI1JUNFJUI5JTIwJUNFJUJBJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNFJUIxJUNGJTgwJUNFJUJGJUNFJUI0JUNFJUFEJUNGJTg3JUNFJUJGJUNFJUJDJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JUNFJUJEJTIwJTNDYSUyMGhyZWYlM0QlMjIlMjMlMjIlM0UlQ0UlQTAlQ0UlQkYlQ0UlQkIlQ0UlQjklQ0YlODQlQ0UlQjklQ0UlQkElQ0UlQUUlMjAlQ0UlOTElQ0YlODAlQ0UlQkYlQ0YlODElQ0YlODElQ0UlQUUlQ0YlODQlQ0UlQkYlQ0YlODUlM0MlMkZhJTNFLg==" f_title_font_family="" f_title_font_size="eyJhbGwiOiIyNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMjAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyMiJ9" f_title_font_line_height="1" f_title_font_weight="700" f_title_font_spacing="-1" msg_composer="success" display="column" gap="10" input_padd="eyJhbGwiOiIxNXB4IDEwcHgiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxMnB4IDhweCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCA2cHgifQ==" input_border="1" btn_text="Εγγραφή" btn_tdicon="tdc-font-tdmp tdc-font-tdmp-arrow-right" btn_icon_size="eyJhbGwiOiIxOSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE3IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNSJ9" btn_icon_space="eyJhbGwiOiI1IiwicG9ydHJhaXQiOiIzIn0=" btn_radius="3" input_radius="3" f_msg_font_family="" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_msg_font_weight="600" f_msg_font_line_height="1.4" f_input_font_family="653" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_input_font_line_height="1.2" f_btn_font_family="" f_input_font_weight="500" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_btn_font_line_height="1.2" f_btn_font_weight="700" f_pp_font_family="" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_pp_font_line_height="1.2" pp_check_color="#000000" pp_check_color_a="#f15b27" pp_check_color_a_h="#f15b27" f_btn_font_transform="uppercase" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM1IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" msg_succ_radius="2" btn_bg="#f15b27" btn_bg_h="#f15b27" title_space="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEyIiwibGFuZHNjYXBlIjoiMTQiLCJhbGwiOiIxOCJ9" msg_space="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIwIDAgMTJweCJ9" btn_padd="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCJ9" msg_padd="eyJwb3J0cmFpdCI6IjZweCAxMHB4In0=" unsub_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNFJUI1JUNGJTg0JUNFJUI1JTIwJUNFJUFFJUNFJUI0JUNFJUI3JTIwJUNFJUI1JUNFJUIzJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUI1JUNFJUFGJTIwJUNGJTgzJUNFJUI1JTIwJUNFJUIxJUNGJTg1JUNGJTg0JUNFJUFFJUNFJUJEJTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JTIwJUNFJUJCJUNFJUFGJUNGJTgzJUNGJTg0JUNFJUIxJTIwJUNFJUIxJUNFJUJCJUNFJUJCJUNFJUI3JUNFJUJCJUNFJUJGJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUFGJUNFJUIxJUNGJTgyIQ=="]
spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φεστιβάλ Τεχνών Φοινικίου

📆Φεστιβάλ Τεχνών Φοινικίου στις 15 ως και τις 30...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Δωδώνης Γ. Παπαδιαμάντης

📌Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο τέως Δήμαρχος Δωδώνης...

Ο Αντρέας Γεωργίου διαφημίζει τα Ιωάννινα με το «Ταμπού»

🎞️Ένα εντυπωσιακό βίντεο με εικόνες από τα Ιωάννινα, την...

Χάρης Βαρθακούρης και Γιάννης Βαρδής στα Γιάννινα

💥Ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Γιάννης Βαρδής ύστερα από...