Αλβανία: Τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο δίμηνο του έτους

Ημερομηνία:

‼️Τα τροχαία ατυχήματα εκτοξεύτηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 στην Αλβανία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής, 108 ατυχήματα σημάδεψαν τον δεύτερο μήνα του έτους, μια αύξηση 22,7% που προβληματίζει.

↪️Ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των θυμάτων, με 149 άτομα να τραυματίζονται ή να χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους. Η ηλικιακή ομάδα που φαίνεται να ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων (22,2%) είναι αυτή των 45-59 ετών, ενώ η Παρασκευή αναδείχθηκε η πιο “ματωμένη” ημέρα της εβδομάδας (18,5%).

🗓️Σε αντίθεση με την Παρασκευή, η Τρίτη ήταν η πιο ήρεμη ημέρα, με μόλις 8,3% των ατυχημάτων να λαμβάνουν χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων (78,7%) οφείλεται σε αστοχίες των οδηγών, ένα εύρημα που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

🕛Τέλος, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, το 25% των ατυχημάτων σημειώθηκε μεταξύ 8:00 και 12:00, θέτοντας ερωτήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας κατά τις πρωινές ώρες.

👉Συγκριτικά με το 2023, η άνοδος στα τροχαία ατυχήματα αγγίζει το 57% στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια, με ενημερωτικές καμπάνιες, βελτίωση της οδικής υποδομής και αυστηρότερη αστυνόμευση, για να μπει φρένο στην αύξηση των ατυχημάτων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια στους δρόμους.

Πηγή: www.himara.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Μία στις τέσσερις οικογένειες θα ταξιδέψει για το Πάσχα

Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων...

Η Sophia το ρομπότ, πάει στην Κρήτη και θέλει να επισκεφθεί την Κνωσό

Θα παρευρεθεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και θα έχει επαφές με τοπικούς...

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς βάζω – Λεπτομέρειες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ευρωεκλογές 2024:  Ο εκλογέας βάζει σταυρό προτίμησης στο κόμμα ή...

«Minerva red»: Το φαινόμενο που έπνιξε την Ελλάδα στην αφρικανική σκόνη (χάρτες)

Καιρός: Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν οι δορυφόροι Η Ελλάδα μετατράπηκε σε......