Σύννεφα στο λιμάνι και πέριξ λόγω των τεράστιων αυξήσεων από τον ΟΛΗΓ

Ημερομηνία:

‼️Η πρωθυπουργική ρήση «θα τρίβετε τα μάτια σας από την ανάπτυξη…», που ειπώθηκε κατά την πανηγυρική τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, επιβεβαιώνεται με το… χειρότερο δυνατό τρόπο.

☁️Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος, με όσους εκμισθώνουν χώρους από αυτόν, έπεσαν βαριά και ακριβά.

📈Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Οργανισμός έχει ζητήσει αυξήσεις της τάξεως έως και 500% από τους μισθωτές του!

💰Στις 150.000 ευρώ ετησίως θα ανέρχεται πλέον το μίσθωμα της προβλήτας που χρησιμοποιεί η LaFarge (πρώην ΑΓΕΤ Ηρακλής) για να ξεφορτώνει τσιμέντα… Μέχρι τώρα, το μίσθωμα ανέρχονταν στις 25.000€.

👉200 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή 4000 ευρώ μηνιαίως για γραφείο 20 τ.μ., ζητήθηκε από όσους μισθώνουν γραφεία εντός των τερματικών σταθμών του Λιμένα…

👉4800€ θα πληρώνουν τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στο τουριστικό καταφύγιο των Συβότων, όταν το τίμημα μέχρι τώρα ήταν 1100 ευρώ.

ℹ️ Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού, ζήτησε τέλη… εισόδου της τάξεως των 5000 ευρώ από πρατηριούχους για να τους επιτρέπεται να τροφοδοτούν με καύσιμα τα σκάφη που ελλιμενίζονται στην Πλαταριά!

😤Όλα αυτά, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των επαγγελματιών που έχουν συναλλαγές με τον Οργανισμό Λιμένος, οι οποίοι σημειώνουν πως πρόκειται για μια καθαρά εισπρακτική πολιτική για να καταγράφει αυξημένα έσοδα ο Οργανισμός και οι διοικούντες αυτού να δικαιολογήσουν το μισθό τους και ενδεχομένως να εξασφαλίσουν και bonus επί των εισπράξεων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων που πλέον διαχειρίζεται η ΟΛΗΓ ΑΕ.

⁉️Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστο το τίμημα που θα ζητηθεί από υπηρεσίες και φορείς που στεγάζονταν δωρεάν στο Λιμένα, όπως το περίπτερο πληροφόρησης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

😔Είναι δε απογοητευτικό για τους τοπικούς άρχοντες το γεγονός, ότι 1,5 χρόνο μετά την ανάδειξη του Ομίλου Grimaldi ως επενδυτή του Λιμανιού και 6 μήνες μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, κανένα στέλεχος του Ομίλου δεν επιδίωξε να συναντηθεί ούτε με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, ούτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη, ενώ δεν ανταποκρίθηκαν ούτε σε σχετικές προσκλήσεις που – είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως – έχουν αποσταλεί από αιρετούς.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Μία στις τέσσερις οικογένειες θα ταξιδέψει για το Πάσχα

Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων...

Η Sophia το ρομπότ, πάει στην Κρήτη και θέλει να επισκεφθεί την Κνωσό

Θα παρευρεθεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και θα έχει επαφές με τοπικούς...

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς βάζω – Λεπτομέρειες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ευρωεκλογές 2024:  Ο εκλογέας βάζει σταυρό προτίμησης στο κόμμα ή...

«Minerva red»: Το φαινόμενο που έπνιξε την Ελλάδα στην αφρικανική σκόνη (χάρτες)

Καιρός: Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν οι δορυφόροι Η Ελλάδα μετατράπηκε σε......