Δράση για το Δρέπανο αναλαμβάνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Ημερομηνία:

Έκτακτη χρηματοδότηση μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προ δεκαπενθημέρου ζητά ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ένας από τους λόγους που αιτείται την χρηματοδότηση είναι η ανάγκη εκπόνησης μελετών που θα αποτελέσουν την βάση ώστε να δρομολογηθούν έργα ειδικά στην περιοχή του Δρεπάνου.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής υπογράμμισε ότι η περιοχή χρήζει σοβαρών παρεμβάσεων για να μπορέσει να διασωθεί από την διάβρωση.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” Αντώνης Μπέζας ζήτησε την πραγματοποίηση ειδικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ακτής Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου.

“Τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα της διάβρωσης, και λόγω της κλιματικής αλλαγής, εντείνονται στο Δρέπανο και αν δεν δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη. Οφείλουμε να σταματήσουμε την οικολογική καταστροφή που συντελείται. Το γεγονός ότι η περιοχή δεν ανήκε πριν από λίγο καιρό στη διαχείριση του Δήμου δε δικαιολογεί την ολιγωρία των προηγούμενων ετών. Μπορούσαμε μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΛΗΓ να έχουμε ήδη ξεκινήσει τις σχετικές μελέτες, οι οποίες θα μας υποδείξουν τα τεχνικά έργα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την προστασία της ακτής και τη διατήρηση της οικολογικής και τουριστικής της ισορροπίας”.

Η πρόταση έγινε δεκτή προκειμένου να αποτυπωθεί με σαφήνεια η κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πηγή: Epirus Post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Πότε έρχεται το «καλάθι του Πάσχα» – Tι είναι το «καλάθι του νονού»

🐇 Το καλάθι του Πάσχα, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη...

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς στην Ελλάδα – Ζουν με τον φόβο οι πολίτες

🐶Συνεχείς επιθέσεις σκύλων κατά κατοίκων - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες 📆Το απόγευμα της...

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά της επιδότησης

📌Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω –...

Ακίνητα: Νέα αύξηση στα ενοίκια και στις τιμές κατοικίας το πρώτο τρίμηνο

🆕Νέες αυξήσεις στα ενοίκια και στις τιμές της κατοικίας...