Δράση για το Δρέπανο αναλαμβάνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Ημερομηνία:

Έκτακτη χρηματοδότηση μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προ δεκαπενθημέρου ζητά ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ένας από τους λόγους που αιτείται την χρηματοδότηση είναι η ανάγκη εκπόνησης μελετών που θα αποτελέσουν την βάση ώστε να δρομολογηθούν έργα ειδικά στην περιοχή του Δρεπάνου.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής υπογράμμισε ότι η περιοχή χρήζει σοβαρών παρεμβάσεων για να μπορέσει να διασωθεί από την διάβρωση.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” Αντώνης Μπέζας ζήτησε την πραγματοποίηση ειδικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ακτής Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου.

“Τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα της διάβρωσης, και λόγω της κλιματικής αλλαγής, εντείνονται στο Δρέπανο και αν δεν δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη. Οφείλουμε να σταματήσουμε την οικολογική καταστροφή που συντελείται. Το γεγονός ότι η περιοχή δεν ανήκε πριν από λίγο καιρό στη διαχείριση του Δήμου δε δικαιολογεί την ολιγωρία των προηγούμενων ετών. Μπορούσαμε μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΛΗΓ να έχουμε ήδη ξεκινήσει τις σχετικές μελέτες, οι οποίες θα μας υποδείξουν τα τεχνικά έργα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την προστασία της ακτής και τη διατήρηση της οικολογικής και τουριστικής της ισορροπίας”.

Η πρόταση έγινε δεκτή προκειμένου να αποτυπωθεί με σαφήνεια η κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πηγή: Epirus Post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Bulgari: Πώς οι… Βλάχοι από τα Τζουμέρκα έφτιαξαν έναν από τους διασημότερους οίκους κοσμημάτων

📌Όταν στις 16 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ο θάνατος της Μαρίνας Βούλγαρη στη Ρώμη,...

Σε μισοάδειο στάδιο η «Πίτα του Ηπειρώτη»

📌Η Πίτα του Ηπειρώτη, η κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής...

Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά βρέθηκε η ομάδα του ΔΝΟΗ για τον 1ο αγώνα αξιολόγησης του 2024

📍 Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά βρέθηκε η ομάδα...

Μαρινάκης: Με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν θα αναστέλλονται οι ποινές για όσους καταστρέφουν περιουσίες

‼️Τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει μια ακόμα πιο δίκαιη...