Κρίσιμες αποφάσεις για την επένδυση Γιαννακόπουλου στη Λούτσα

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας, στη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, θα κληθεί να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την εξώδικη επίλυση της διαφοράς με την εταιρεία Black Delta Entertainment Services του Ομίλου Γιαννακόπουλου που είναι η μισθώτρια της έκτασης των πρώην κατασκηνώσεων στη Λούτσα.

Το φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη νέων τουριστικών εγκαταστάσεων στην περιοχή με έναν υψηλό προυπολογισμό δεν έχει περάσει στη φάση της υλοποίησης ακόμη.

Η εταιρεία κατά την εκπόνηση των μελετών διαπίστωσε ότι ένα μέρος της έκτασης είναι χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο άγριων ζώων ενώ δεν έχει γίνει οριοθέτηση των ρεμάτων και του αιγιαλού.

Απευθύνθηκε στο Δήμο Πάργας ζητώντας τροποποίηση του συμβολαίου και στην συνέχεια προχώρησε σε αγωγή η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί το Νοέμβριο.

Ο Δήμος Πάργας με βάση και τις απαντήσεις που έχει από τις υπηρεσίες ισχυρίζεται ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο επιτρέπονται οι τουριστικές εγκαταστάσεις μετά την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ θεωρεί διαδικαστικά τα ζητήματα οριοθέτησης ρεμάτων και αιγιαλού.

Με την πρόταση εξώδικου συμβιβασμού που κάνει η εταιρεία για να παραιτηθεί από την αγωγή ζητά από τον Δήμο την μετάθεση της πληρωμής του μισού μισθώματος για το 2023 και των μισθωμάτων για το 2024 και το 2025 σε χρόνο μετά τον Δεκέμβριο του 2025 ή σε χρόνο και τρόπο που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών.

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πάργας που συζήτησε το θέμα, λόγω του ύψους της οικονομικής διαφοράς δεν μπορούσε να πάρει απόφαση και παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...