«Η Εγνατία είναι ένας απολύτως ασφαλής δρόμος..»

Ημερομηνία:

🗣️«Η Εγνατία είναι ένας απολύτως ασφαλής δρόμος.. Με φθορές από την χρήση αλλά απολύτως ασφαλής για όσους ακολουθούν τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας..»..

📌Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος αναγνωρίζοντας την τεράστια κοινωνική αναστάτωση που προκλήθηκε από τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου, τόνισε πολλές φορές τα παραπάνω..

❌Και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαβεβαίωσε ότι η σήραγγα στο Μαλακάσι δεν αντιμετωπίζει κανένα στατικό πρόβλημα όπως διαπιστώθηκε από τους πλέον ειδικούς που έκαναν τον έλεγχο.

💰Η Εγνατία Οδός είναι ένας δρόμος που στοίχισε πανάκριβα. Σχεδόν εφτάμισι δισεκατομμύρια χρειάστηκαν για την αποπεράτωση του μεγαλύτερου οδικού άξονα της χώρας.. Για την Ήπειρο η ολοκλήρωση της Εγνατίας ήταν μια πραγματική επανάσταση..

📆Από το 2012, όταν η χώρα βρέθηκε στη δίνη των μνημονίων, η Εγνατία μπήκε στην αφετηρία για την παραχώρηση σε ιδιώτη..

✅Είναι γεγονός ότι από τότε τα έργα συντήρησης περιορίστηκαν.. Πολλοί ισχυρίζονται ότι έγινε εσκεμμένα για να υποβαθμιστεί ο οδικός άξονας και να παραχωρηθεί σε εξαιρετικά χαμηλό τίμημα.

💥Η ΤΕΡΝΑ ήταν ο ανάδοχος του διαγωνισμού και θα εκμεταλλευτεί την Εγνατία για τα επόμενα 35 χρόνια δίνοντας στο ελληνικό δημόσιο κάτι λιγότερο από ενάμισι δις.

🙋‍♂️Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δημιουργείται ο μηχανισμός για την παράδοση του δρόμου στον ιδιώτη. Όταν οριστικοποιηθεί θα κυρωθεί από την Βουλή. Εκτίμησε  ότι η κύρωση στη Βουλή θα γίνει τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης.

✅Στο μεσοδιάστημα υπάρχει ανάδοχος για την συντήρηση του έργου ακόμη και βαριά όπου απαιτείται.

↪️Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι όλες οι σήραγγες της Εγνατίας θα ελεγχθούν και θα πιστοποιηθούν και  θα γίνει η βαριά συντήρηση εκεί όπου απαιτείται. Παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και σε βάθος χρόνου και στις γέφυρες.

↪️Κι όλα αυτά θα γίνουν όχι γιατί ο δρόμος δεν είναι ασφαλής αλλά επειδή η χρήση φέρνει φθορές και η ασφάλεια είναι το πρώτο ζητούμενο.

🗣️«Είναι ένας δρόμος καθοριστικός για την ανάπτυξη.. Η διέλευση από την Εγνατία είναι απολύτως ασφαλής. Υπάρχει απόλυτη ασφάλεια με τήρηση βέβαια όσων προβλέπει ο ΚΟΚ.. Όπου υπάρχουν προβλήματα αντιμετωπίζονται» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

💥Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν...

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

💥Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή. 🔙Ύστερα από...