Ο γάμος φέρει «ιερό πόλεμο».. Την Τρίτη οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Ημερομηνία:

Υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου θα συνέλθει εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στις 9.00 το πρωί, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αντικείμενο την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία.

Είναι πολύ πιθανό η Ιερά Σύνοδος να συμπέσει χρονικά με το Υπουργικό Συμβούλιο καθώς αναμένεται εντός της εβδομάδας να κατατεθεί προς το έγκριση το νομοσχέδιο και έτσι να γίνει γνωστό σε όλους το πλήρες περιεχόμενό του και ειδικά οι διατάξεις για την τεκνοθεσία που είναι αυτές που προκαλούν και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σφοδρή απάντηση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο παρά τους ήπιους τόνους που κρατά ο Αρχιεπίσκοπος.

Αρκετοί Μητροπολίτες έχουν τοποθετηθεί δημόσια σε υψηλούς τόνους ενώ σαφείς ήταν και οι αναφορές που έκανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στον εορτασμό του Πολιούχου για καινούριες ιδέες που έρχονται απ’ έξω χωρίς να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές τους στην κοινωνία.

Η Ιερά Σύνοδος όπως ήδη διαρρέεται, στη συνεδρίαση της Τρίτης, αναμένεται να εκδώσει ανακοινωθέν με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα, που θα είναι κατηγορηματικά -και επιθετικά- αντίθετη με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το Ανακοινωθέν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει αναλάβει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Επίσης θα αποσταλεί επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, που θα τους καλεί να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ζητώντας τους είτε εμμέσως πλην σαφώς είτε ευθέως να καταψηφίσουν.

Τέλος την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα γίνουν κηρύγματα στους ναούς, ενώ θα μοιραστεί φυλλάδιο προς τους πιστούς.

Οι αποφάσεις, μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να είναι ομόφωνες, καθώς οι διαφορές μεταξύ των Μητροπολιτών είναι περισσότερο στους τόνους, παρά στην ουσία της στάσης απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πηγή: Epirus Post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Bulgari: Πώς οι… Βλάχοι από τα Τζουμέρκα έφτιαξαν έναν από τους διασημότερους οίκους κοσμημάτων

📌Όταν στις 16 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ο θάνατος της Μαρίνας Βούλγαρη στη Ρώμη,...

Σε μισοάδειο στάδιο η «Πίτα του Ηπειρώτη»

📌Η Πίτα του Ηπειρώτη, η κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής...

Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά βρέθηκε η ομάδα του ΔΝΟΗ για τον 1ο αγώνα αξιολόγησης του 2024

📍 Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά βρέθηκε η ομάδα...

Μαρινάκης: Με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν θα αναστέλλονται οι ποινές για όσους καταστρέφουν περιουσίες

‼️Τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει μια ακόμα πιο δίκαιη...