Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για τις εργασίες ανάπλασης στον Πεζόδρομο

Ημερομηνία:

📌Εδώ και λίγο καιρό, εκτελούνται εργασίες ανάπλασης στον πεζόδρομο του κέντρου της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό 23ης Φεβρουαρίου.

👉Έργο αναγκαίο, καθώς τα υλικά και ο αστικός εξοπλισμός του εμβληματικού για την πόλη μας πεζόδρομου (πλακόστρωση, παρτέρια, ιστοί φωτισμού κ.τ.λ.) χρειάζονται ανανέωση και επαναχωροθέτηση προκειμένου να ανταποκρίνονται, στις σύγχρονες ανάγκες χρήσης του.

Η επιχειρούμενη ανάπλαση αποσκοπεί:

1ον)  στην χωροθετική εναρμόνιση των παρτεριών και των ιστών φωτισμού, με την αυξημένη τάση χρήσης που παρουσιάζεται στον πεζόδρομο, από επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής

2ον)  στην αδήριτη ανάγκη, διασφάλισης της ακώλυτης χρήσης από πεζούς και ΑΜΕΑ, καθώς και στην απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης και κυρίως ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.

3ον)  στην συνολική αναβάθμιση, τόσο της αισθητικής εικόνας της περιοχής, όσο και της λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

Κατά τις εργασίες, αφαιρέθηκαν δένδρα, τα οποία όμως θα μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της πόλης και με επιπλέον δενδροφύτευση, ενώ στη θέση τους σε αρμονία με το περιβάλλον, θα τοποθετηθούν άλλα αειθαλή, όπως μανόλιες, καθώς και καλλωπιστικά λουλούδια, αυξάνοντας έτσι το «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και εν συνόλω.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η όχληση και η ταλαιπωρία των δημοτών, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών και των περιοίκων, είναι μεγάλη κατά τη φάση εκτέλεσης των έργων.

Ζητούμε την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι επιδίωξη και μέλημά μας, είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν και για το λόγο αυτό τα σχετικά συνεργεία του αναδόχου εργολάβου εργάζονται εντατικά, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε θέσει ως πρώτιστο στόχο μας, την άμεση έναρξη και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση, όλων των έργων του Δήμου, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό η προκαλούμενη όχληση στο φυσικό, αστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Πηγή: Θεσπρωτών Διαβούλευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

🇪🇺«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του...

Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»

⚫⚪ΠΑΟΚ: Η περιγραφή του Γιάννη Παπαγεωργίου, φίλου των ασπρόμαυρων που...

Σκρέκας: Στόχος το αρνί κάτω από 10 ευρώ το Πάσχα

🗣️«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε αναφορικά...

Ο μικρός Χρήστος αφήνει μπαλόνι στον ουρανό για τη μαμά του που χάθηκε στα Τέμπη

🎈 Ένα μπαλόνι στον ουρανό αφήνει ο μικρός Χρήστος...