Στην Ήπειρο και τα σκουπίδια της Βόρειας Κέρκυρας ως τον Μάιο του 2026!!!

Ημερομηνία:

📌Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.. Αυτό αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά στην περίπτωση της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στις εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων.

🗓️Η αρχή έγινε πριν από έναν χρόνο, όταν υπήρξε η πρώτη υπουργική απόφαση για την μεταφορά απορριμμάτων από το Νησί των Φαιάκων στη μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι.

✅Ο ΦΟΔΣΑ αποδέχθηκε την εξέλιξη αυτή και ενέκρινε την μεταφορά 21 χιλιάδων τόνων για χρονικό διάστημα ενός έτους όπως προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση. Ο Δήμος της Κέρκυρας για την διαχείριση κατέβαλε το ποσό του 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

↪️Ήδη έλαβε απόφαση για συνέχεια της προγραμματικής με τον ΑΣΔΑ Ηπείρου ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

‼️Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Θεόδωρου Σκυλακάη, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επικοινωνία με τον ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, για μεταφορά στην μονάδα ΑΣΑ της Ηπείρου και των απορριμμάτων από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

🗑️Η απόφαση αφορά στη μεταφορά 26 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων η οποία «επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των αποβλήτων και να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή αυτών η οποία δεν επιδέχεται αναβολή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται!

🗓️Η ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται την μεταφορά των απορριμμάτων της Βόρειας Κέρκυρας μέχρι και τον Μάιο του 2026!

↪️Εν τω μεταξύ η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας μένει παγωμένη καθώς εταιρείες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

👉Η μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, δεν θα ήταν πρόβλημα, αν στην Ήπειρο και τους ΧΥΤΑ της δεν έμενε προς διαχείριση το υπόλειμμα  το οποίο φτάνει και στο 40% των  συνολικών ποσοτήτων. Και οι ΧΥΤΑ έχουν συγκεκριμένες αντοχές και συγκεκριμένα περιθώρια.. ζωής.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...