Καταλύματα – εστίαση: Με διψήφια άνοδο τζίρου η εκκίνηση του 2024

Ημερομηνία:

💰Με ενισχυμένο τζίρο έκλεισε ο πρώτος μήνας του έτους για τα καταλύματα και την εστίαση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

👉Συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις του κλάδου των καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2024 ανήλθε σε 94,097 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 84,062 εκατ. ευρώ.

Άνοδος 10,4% στην εστίαση

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2024 σκαρφάλωσε σε 176,83 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 10,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 160,125 εκατ.

Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης ο κύκλος εργασιών τον φετινό Ιανουάριο ανήλθε σε 270,927 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, οπότε και είχε ανέλθει σε 244,188 εκατ. ευρώ.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2023 μεγαλύτερη από 1% η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2023 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (66,4%) και η μικρότερη αύξηση (6,5%) καταγράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: Epirus Post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Πότε έρχεται το «καλάθι του Πάσχα» – Tι είναι το «καλάθι του νονού»

🐇 Το καλάθι του Πάσχα, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη...

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς στην Ελλάδα – Ζουν με τον φόβο οι πολίτες

🐶Συνεχείς επιθέσεις σκύλων κατά κατοίκων - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες 📆Το απόγευμα της...

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά της επιδότησης

📌Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω –...

Ακίνητα: Νέα αύξηση στα ενοίκια και στις τιμές κατοικίας το πρώτο τρίμηνο

🆕Νέες αυξήσεις στα ενοίκια και στις τιμές της κατοικίας...