Δύο τόνοι τσίπουρου κατασχέθηκαν σε Θεσπρωτία και Κακαβιά

Ημερομηνία:

🚨 Αδήλωτα ρευστά, λαθραία καπνικά, παράνομα αλκοολούχα προϊόντα, παραποιημένα είδη, καύσιμα, είναι ορισμένοι από τους τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η δράση των Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), παράλληλα με την ελεγκτική δράση.

Ανάμεσα στα «λαβράκια» της ΑΑΔΕ, 210 λίτρα χύμα αλκοολούχου ποτού που κατασχέθηκε στην Κακαβιά αλλά και σχεδόν δύο τόνοι τσίπουρου που εντοπίστηκαν μέσα σε δεξαμενή σε ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας.

Εντός του 2023, διενεργήθηκαν διενεργήθηκαν 97.600 τελωνειακοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 193.590.427 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση συνολικού πλήθος ελέγχων 5,8% και βεβαιωμένων ποσών αλκοολούχων και καυσίμων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ενδεικτικά αναφέρεται η δέσμευση παράνομων διαλυτών με πάνω από 550.000 ευρώ διαφυγόντες δασμούς και φόρους, μια τελωνειακή ελεγκτική επιτυχία που προήλθε από αξιοποίηση πληροφοριών διακρατικής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση της νοθείας υγρών καυσίμων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Το 2023 συνεχίσαμε με προσήλωση την προσπάθεια διαρκούς αναβάθμισης των επιδόσεων των ελληνικών Τελωνείων με νέα βήματα για τη διευκόλυνση του εμπορίου, καθώς και την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με γρήγορες και απλές τελωνειακές διαδικασίες. Επιδιώξαμε σταθερά διεθνείς συνεργασίες και εξωστρεφή ενημέρωση των φορέων μας. Παράλληλα, εξελίξαμε την επιχειρησιακή ικανότητα της τελωνειακής υπηρεσίας με εκπαίδευση δυναμικού και εκσυγχρονισμό διωκτικών μέσων για καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς ελέγχους».

Στις σημαντικότερες υποθέσεις της χώρας αυτές που περιλαμβάνονται από την Ήπειρο είναι οι ακόλουθες:

-Στον εντοπισμό και τη δέσμευση διακοσίων δέκα (210) λίτρων χύμα αλκοολούχου ποτού, τα οποία αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα επιβάτης λεωφορείου τακτικής γραμμής, με πινακίδες κυκλοφορίας αλβανικών αρχών, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, μετά από έλεγχο στο Τελωνείο Κακκαβιάς. Όπως διακριβώθηκε από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία, πρόκειται για αλκοολούχο προϊόν απόσταξης με αλκοολικό τίτλο 48,1%. Οι δε αναλογούντες δασμοί και φόροι αντιστοιχούν σε οκτακόσια εξήντα ένα ευρώ και τριάντα έξι λεπτά (861,36 €).

-Σε έλεγχο σε αποθήκη, πλησίον καταστήματος εστίασης, σε απομακρυσμένο ορεινό οικισμό της Ηπείρου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

(α) Ένας χάλκινος άμβυκας χωρίς άδεια κατοχής και χωρίς ΑΓΜ (λέβητας, καπάκι, ψήκτρα, τόξο) παρασκευής – απόσταξης προϊόντος διήμερων μικρών αποσταγματοποιών, χωρητικότητας 100 λίτρων, ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου ήταν ανενεργός.

(β) Χίλια εφτακόσια τρία και μισό (1.703,50) λίτρα χύμα-ένυδρα προϊόντος απόσταξης διήμερων μικρών αποσταγματοποιών («προϊόντα απόσταξης»), τα οποία ευρέθησαν εντός μιας μεγάλης δεξαμενής, 3 πλαστικών βαρελιών, 2 δρύινων ξύλινων βαρελιών και 27 γυάλινων φιαλών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό που να δικαιολογεί τη νόμιμη προέλευση, κατοχή και την καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών και φόρων.

Αφού ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προσδιορίστηκε ο αλκοολικός βαθμός και στην συνέχεια υπολογίστηκαν από το αρμόδιο Τελωνείο οι αναλογούντες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, στο ύψος των είκοσι δύο χιλιάδων εξακοσίων τριάντα ευρώ και δέκα λεπτών (22.630,10€). Κατόπιν εντολής της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίσθηκε άμεσα η δικογραφία. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Πότε έρχεται το «καλάθι του Πάσχα» – Tι είναι το «καλάθι του νονού»

🐇 Το καλάθι του Πάσχα, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη...

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς στην Ελλάδα – Ζουν με τον φόβο οι πολίτες

🐶Συνεχείς επιθέσεις σκύλων κατά κατοίκων - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες 📆Το απόγευμα της...

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά της επιδότησης

📌Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω –...

Ακίνητα: Νέα αύξηση στα ενοίκια και στις τιμές κατοικίας το πρώτο τρίμηνο

🆕Νέες αυξήσεις στα ενοίκια και στις τιμές της κατοικίας...