Ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ημερομηνία:

⚠️Τον πραγματικό κίνδυνο που ελλοχεύει για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περιέγραψε με τον πλέον απλό και κατανοητό τρόπο ο αντιπρύτανης Ξενοφών Μπίτσικας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη των Ιωαννίνων σε κόμβο τεχνολογίας.

🏢Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έχει χάσει έναν σημαντικό αριθμό φοιτητών που υπολογίζονται άνω των δύο χιλιάδων.

📈Η ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων τα επόμενα χρόνια, η οποία θα γίνει καταρχάς στην Αθήνα και εν συνεχεία, πιθανά και στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσει ένα άλλο τοπίο στην ανώτατη εκπαίδευση.

❌Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν κινδυνεύει από τον ακαδημαικό ανταγωνισμό αλλά ο κίνδυνος συνδέεται με το ακριβό κόστος ζωής των φοιτητών που έρχονται κυρίως από την Αττική και την Βόρεια Ελλάδα.

✅Αξιοσημείωτο είναι ότι το 80% των φοιτητών που εισάγονται στο Πανεπιστήμιο είναι εκτός Ηπείρου.

‼️Εάν το αμέσως επόμενο διάστημα η περιοχή δεν επενδύσει σε υποδομές που συνδέονται με την φοιτητική μέριμνα, τότε ο κίνδυνος για το μέλλον του ίδιου του Πανεπιστημίου θα είναι μεγάλος.

🗣️«Σε επίπεδο γνώσης, διδασκαλίας και έρευνας δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα από την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτό που μπορεί να συμβεί και πρέπει να το αντιμετωπίσει η πολιτεία, σχετίζεται με τις υποδομές για την φοιτητική μέριμνα. Πρέπει να ενισχυθούν οι φοιτητικές κατοικίες καθώς η πλειοψηφία των φοιτητών μας έρχεται από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Πρέπει οι φοιτητές αυτές να  έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν αξιοπρεπώς και να ζουν αξιοπρεπώς στην περιφέρεια. Αν αυτό δεν συμβεί δεν θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε εύκολα τμήματα με παρεμφερή αντικείμενο που θα λειτουργούν σε αυτές τις περιοχές. Κι αυτό γιατί τα δίδακτρα που θα πληρώνουν θα είναι λιγότερα από αυτά που θα χρειάζεται μία οικογένεια για να φοιτήσει το παιδί της στα Γιάννινα. Δεν φοβόμαστε λοιπόν  τον ανταγωνισμό σε επίπεδο εκπαίδευσης αλλά πρέπει να στηριχθούν οι φοιτητές στα περιφερειακά πανεπιστήμια» υπογράμμισε ο κ. Μπίτσικας.

📚Η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι άμεση όπως και η ανάγκη για την κατασκευή και την λειτουργία νέων φοιτητικών κατοικιών κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να δρομολογείται ούτε από το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά ούτε και από την Περιφέρεια Ηπείρου που διαχειρίζεται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...