Λίγα λόγια για την στήλη μου | Χαράλαμπος Κόνιας

Ημερομηνία:

Αγαπητό κοινό γειά σας. Αρχικά δεν ήξερα με σιγουριά αν ήθελα να γράψω για το ποιος είμαι και το τι θα κάνω σε αυτήν την ιστοσελίδα. Αλλά μετά το πήρα απόφαση.

Ονομάζομαι Χαράλαμπος Κόνιας και κατάγομαι από χωριά στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και στις όχθες του ποταμού Αχέροντα. Ερχόμουν στην πόλη μας τα καλοκαίρια για παραθερισμό από μικρό παιδί μιας και ο παππούς και η γιαγιά μου είχαν εγκατασταθεί εδώ από πολύ παλιά. Έχω απίστευτες αναμνήσεις από αυτά τα μέρη.

Ήρθα στην Ηγουμενίτσα πρώτη φορά για να μείνω μόνιμα ως φοιτητής στην αρχή και τώρα είμαι πλέον μόνιμος κάτοικος. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων στο τμήμα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου που βρισκόταν εδώ στην πόλη μας.

Έχοντας μείνει αρκετό καιρό σε αυτή την πόλη μπορώ να πω με ασφάλεια ότι σαν και τις άλλες πρωτεύουσες νομών είναι πανέμορφη όπως άλλωστε όλη η Ελλάδα. Θεωρώ ότι η Ηγουμενίτσα είναι μια πόλη που δεν έχει υποστεί κορεσμό και δύναται να ανθίσει όπως και όλη η δυτική Ελλάδα η οποία είναι λιγότερο προβληθείσα εν συγκρίσει με την υπόλοιπη Ελλάδα νησιωτική και μη.

Μου αρέσει η μελέτη των πολιτισμών, γλωσσών, λαογραφίας, ιστορίας, ονοματολογίας ετοιμολογίας, αρχαιολογίας και πολλών άλλων επιστημών. Για αυτό πήρα την απόφαση να γράψω αυτή την στήλη με σκοπό να μάθω μέσα από την έρευνα αλλά κυρίως για να προβληθεί η πλούσια σε ιστορία και πολύπαθη Ήπειρος.

Οπότε πάμε μαζί να ανακαλύψουμε την Ήπειρο τις πόλεις και τα χωριά της, την ιστορία πίσω από τα ονόματα τους, το πώς, το πότε, το που, το γιατί φτιάχτηκαν αυτές οι πόλεις και τα χωριά. Προβάλλοντας έτσι την Ήπειρο και τις ομορφιές της ακόμη περισσότερο.

Κλείνοντας γράψτε μας κάτω στα σχόλια στην σελίδα του facebook (Thesprotia News) που διαθέτει η ιστοσελίδα τα ονόματα από τους ιδιαίτερους τόπους καταγωγής σας για να συμπεριληφθούν στο μέλλον σε επόμενα άρθρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

[tds_leads title_text="Εγγραφή" input_placeholder="Email" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_checkbox="yes" pp_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNGJTg5JTIwJUNFJUI0JUNFJUI5JUNFJUIxJUNFJUIyJUNFJUFDJUNGJTgzJUNFJUI1JUNFJUI5JTIwJUNFJUJBJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNFJUIxJUNGJTgwJUNFJUJGJUNFJUI0JUNFJUFEJUNGJTg3JUNFJUJGJUNFJUJDJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JUNFJUJEJTIwJTNDYSUyMGhyZWYlM0QlMjIlMjMlMjIlM0UlQ0UlQTAlQ0UlQkYlQ0UlQkIlQ0UlQjklQ0YlODQlQ0UlQjklQ0UlQkElQ0UlQUUlMjAlQ0UlOTElQ0YlODAlQ0UlQkYlQ0YlODElQ0YlODElQ0UlQUUlQ0YlODQlQ0UlQkYlQ0YlODUlM0MlMkZhJTNFLg==" f_title_font_family="" f_title_font_size="eyJhbGwiOiIyNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMjAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyMiJ9" f_title_font_line_height="1" f_title_font_weight="700" f_title_font_spacing="-1" msg_composer="success" display="column" gap="10" input_padd="eyJhbGwiOiIxNXB4IDEwcHgiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxMnB4IDhweCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCA2cHgifQ==" input_border="1" btn_text="Εγγραφή" btn_tdicon="tdc-font-tdmp tdc-font-tdmp-arrow-right" btn_icon_size="eyJhbGwiOiIxOSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE3IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNSJ9" btn_icon_space="eyJhbGwiOiI1IiwicG9ydHJhaXQiOiIzIn0=" btn_radius="3" input_radius="3" f_msg_font_family="" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_msg_font_weight="600" f_msg_font_line_height="1.4" f_input_font_family="653" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_input_font_line_height="1.2" f_btn_font_family="" f_input_font_weight="500" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_btn_font_line_height="1.2" f_btn_font_weight="700" f_pp_font_family="" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_pp_font_line_height="1.2" pp_check_color="#000000" pp_check_color_a="#f15b27" pp_check_color_a_h="#f15b27" f_btn_font_transform="uppercase" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM1IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" msg_succ_radius="2" btn_bg="#f15b27" btn_bg_h="#f15b27" title_space="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEyIiwibGFuZHNjYXBlIjoiMTQiLCJhbGwiOiIxOCJ9" msg_space="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIwIDAgMTJweCJ9" btn_padd="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCJ9" msg_padd="eyJwb3J0cmFpdCI6IjZweCAxMHB4In0=" unsub_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNFJUI1JUNGJTg0JUNFJUI1JTIwJUNFJUFFJUNFJUI0JUNFJUI3JTIwJUNFJUI1JUNFJUIzJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUI1JUNFJUFGJTIwJUNGJTgzJUNFJUI1JTIwJUNFJUIxJUNGJTg1JUNGJTg0JUNFJUFFJUNFJUJEJTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JTIwJUNFJUJCJUNFJUFGJUNGJTgzJUNGJTg0JUNFJUIxJTIwJUNFJUIxJUNFJUJCJUNFJUJCJUNFJUI3JUNFJUJCJUNFJUJGJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUFGJUNFJUIxJUNGJTgyIQ=="]
spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φεστιβάλ Τεχνών Φοινικίου

📆Φεστιβάλ Τεχνών Φοινικίου στις 15 ως και τις 30...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Δωδώνης Γ. Παπαδιαμάντης

📌Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο τέως Δήμαρχος Δωδώνης...

Ο Αντρέας Γεωργίου διαφημίζει τα Ιωάννινα με το «Ταμπού»

🎞️Ένα εντυπωσιακό βίντεο με εικόνες από τα Ιωάννινα, την...

Χάρης Βαρθακούρης και Γιάννης Βαρδής στα Γιάννινα

💥Ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Γιάννης Βαρδής ύστερα από...