Δύο κρίσιμες μέρες για τις πληρωμές, την Τρίτη πετρέλαιο, Τετάρτη ΕΛΓΑ

Ημερομηνία:

🚜Με πληρωµές προς τους αγρότες µπαίνει αισίως ο Απρίλιος, αρχής γενοµένης από την Τρίτη µε τα 41 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, για να ακολουθήσουν την Τετάρτη τα 60 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζηµιές του 2023 µαζί µε 15 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή για τις φωτιές της περσινής χρονιάς.

💸∆ύο πληρωµές, δύο µικρές καθυστερήσεις. Η πρώτη σχετικά µε το αγροτικό πετρέλαιο έχει να κάνει µε την τραπεζική αργία (Παρασκευή και ∆ευτέρα) λόγω του Καθολικού Πάσχα και την αναγκαστική µετάθεση της εν λόγω πίστωσης ένα 24ωρο αργότερα. Η διαδικασία, ωστόσο, µπορεί να τακτοποιηθεί «εσωτερικά» στα αρµόδια υπουργεία, ωστόσο οι αγρότες δεν θα είναι εφικτό να προχωρήσουν σε αναλήψεις χρηµάτων. Η δεύτερη αφορά την πληρωµή των αποζηµιώσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής του έτους 2023, η οποία αναβλήθηκε για µια εβδοµάδα, µε τους διοικητικούς του ΕΛΓΑ να επικαλούνται προβλήµατα µε το πληροφοριακό σύστηµα του Οργανισµού και τον επικεφαλής του Ανδρέα Λυκουρέντζο, να αναφέρει ότι το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

↪️Στην προσεχή πίστωση, µαζί µε τα 60 εκατ. ευρώ, θα πληρωθούν και τα 15 εκατ. ευρώ από την Κρατική Αρωγή για ζηµιές από πυρκαγιές του 2023. Αµέσως µετά αναµένεται να γίνει και η πρώτη εξόφληση για ζηµιές από τον Daniel, µε τον οργανισµό να ξεκινά από «τα εύκολα» αφού οι εξοφλήσεις θα γίνουν σε περιοχές της Κορίνθου και της Αχαΐας όπου οι ζηµιές ήταν λιγότερες συγκριτικά µε τη Θεσσαλία και άρα απαιτούνται λιγότερες ταµιακές ροές. Να σηµειωθεί ότι στην εν λόγω πληρωµή, εκτιµάται ότι θα µείνουν εκτός όσοι παραγωγοί δεν έχουν ακόµα διευθετήσει την εξόφληση της εισφοράς.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: agronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...