Έντονες αντιδράσεις για τις μηδενικές μεταθέσεις στην επαρχία

Ημερομηνία:

❗Οι μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στην επαρχία προκαλούν εύλογες αντιδράσεις στο χώρο της αστυνομίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως ενώ συναντήθηκε με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την συγκεκριμένη απόφαση.

📌Στον αρχηγό της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε το ομόφωνο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου να γίνουν μεταθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και όχι βάσει σκοπιμοτήτων. Προέχει η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αναλογικά σε όλη τη χώρα, ώστε να μην σβήσει η ελπίδα του πολίτη για ασφάλεια και να μην απαξιωθεί το όνειρο του αστυνομικού για αξιοπρεπή διαβίωση.

👉Όπως σημειώνει η ΠΟΑΣΥ με τις μηδενικές μεταθέσεις που αποφασίστηκαν «αυτοβούλως» από τη Φυσική Ηγεσία ενισχύεται το τεράστιο ψέμα που διακινείται σκοπίμως και θέλει περίπου το 36% της αστυνομικής δύναμης να υπηρετεί στην Αττική. Η αλήθεια είναι ότι στην Αττική υπηρετεί το 49% και άνω της συνολικής δύναμης και εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών, δεν είναι εφικτή η αξιοκρατική και ορθολογική της αξιοποίηση.

❗Η αλήθεια βέβαια είναι γνωστή και έχει επισημανθεί πολλάκις στην Ηγεσία, Πολιτική και Φυσική. Συνίσταται δε στο ότι όλες οι Υπηρεσίες, σε όλη τη χώρα, είναι υποστελεχωμένες, ενώ δεν λαμβάνεται καν υπόψη η γήρανση του προσωπικού με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, λόγω ορίου ηλικίας, ούτε η ίδρυση νέων υπηρεσιών με ανακύκλωση του υπάρχοντος προσωπικού.

⁉️«Από την πλευρά του, ο Αρχηγός επιφυλάχθηκε να απαντήσει το συντομότερο στο αίτημά μας. Τον καλούμε να αποδείξει ότι πραγματικά αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και αφουγκράζεται τη βάση του αστυνομικού σώματος.

✔️Σε διαφορετική περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει περαιτέρω κλιμακούμενες, δυναμικές δράσεις, απευθυνόμενο παράλληλα στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα Πολιτικά Κόμματα και στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ανάληψη συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, αλλά και της ευθύνης που τους αναλογεί έναντι των τοπικών κοινωνιών, σε όλη τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Epirus Post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Πότε έρχεται το «καλάθι του Πάσχα» – Tι είναι το «καλάθι του νονού»

🐇 Το καλάθι του Πάσχα, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη...

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς στην Ελλάδα – Ζουν με τον φόβο οι πολίτες

🐶Συνεχείς επιθέσεις σκύλων κατά κατοίκων - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες 📆Το απόγευμα της...

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά της επιδότησης

📌Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω –...

Ακίνητα: Νέα αύξηση στα ενοίκια και στις τιμές κατοικίας το πρώτο τρίμηνο

🆕Νέες αυξήσεις στα ενοίκια και στις τιμές της κατοικίας...