✒️Επιμέλεια: Πέτρος Γκόγκος
🧀Γάλα καλοκαιρινό και οπωσδήποτε 24 αλάτια πριν μπει για ωρίμανση. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για το Κεφαλοτύρι, συνηθισμένο όσο τα ζυμαρικά και ενταγμένο στο καθημερινό λεξιλόγιο του Έλληνα καταναλωτή. Είναι από τα λίγα τυριά χωρίς κατοχυρωμένη Γεωγραφική Ένδειξη, η απουσία της οποίας ωστόσο υπό μια έννοια διευκολύνει την αποτύπωση της πολυμορφίας της εγχώριας κτηνοτροφίας. Αυτό ήταν και το βασικό αντεπιχείρημα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ΠΟΠ για το Κεφαλοτύρι, πίσω στο 1994, ότι δηλαδή φτιάχνεται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Πηγή: tyrokomos.gr