Με ντόπιο χαρμάνι στο γάλα και 24 αλάτια κάθε τόπος δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο κεφαλοτύρι

Ημερομηνία:

✒️Επιμέλεια: Πέτρος Γκόγκος

🧀Γάλα καλοκαιρινό και οπωσδήποτε 24 αλάτια πριν μπει για ωρίμανση. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για το Κεφαλοτύρι, συνηθισμένο όσο τα ζυμαρικά και ενταγμένο στο καθημερινό λεξιλόγιο του Έλληνα καταναλωτή. Είναι από τα λίγα τυριά χωρίς κατοχυρωμένη Γεωγραφική Ένδειξη, η απουσία της οποίας ωστόσο υπό μια έννοια διευκολύνει την αποτύπωση της πολυμορφίας της εγχώριας κτηνοτροφίας. Αυτό ήταν και το βασικό αντεπιχείρημα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ΠΟΠ για το Κεφαλοτύρι, πίσω στο 1994, ότι δηλαδή φτιάχνεται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: tyrokomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

🇪🇺«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του...

Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»

⚫⚪ΠΑΟΚ: Η περιγραφή του Γιάννη Παπαγεωργίου, φίλου των ασπρόμαυρων που...

Σκρέκας: Στόχος το αρνί κάτω από 10 ευρώ το Πάσχα

🗣️«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε αναφορικά...

Ο μικρός Χρήστος αφήνει μπαλόνι στον ουρανό για τη μαμά του που χάθηκε στα Τέμπη

🎈 Ένα μπαλόνι στον ουρανό αφήνει ο μικρός Χρήστος...