Προς ολοκλήρωση τα Ιαματικά Πρέβεζας

Ημερομηνία:

✅Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας, ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την περιοχή.

↪️Το έργο εκτελεί η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία μετά την αποπεράτωση θα παραδώσει στον Δήμο.

🙋‍♂️Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο Ραδιο Prisma και στον Χρήστο Ανεμοζάλη ανέφερε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η εκχώρησή τους σε ιδιώτη.

🗣️«Τα Ιαματικά Λουτρά μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος “πνεύμονας” μέσα στην Πρέβεζα, ωστόσο σε μένα υπάρχει ένας προβληματισμός, αλλά για σκεφτείτε εκεί δίπλα να υπήρχαν τουριστικές εγκαταστάσεις στο χώρο του στρατού, όπου να υπήρχε ένα ταμείο που να έπαιρνε χρήματα και ο στρατός και ο Δήμος, θα ήταν κάτι το εκπληκτικό μέσω ενός επενδυτή – ιδιώτη. Εγώ το λέω ξεκάθαρα θα είναι μέγα λάθος αν τα Ιαματικά Λουτρά τα δουλέψει ο Δήμος επισήμανε ο κ. Καχριμάνης.

↪️Από την Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου τον περασμένο μήνα εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για το έργο με τίτλο «Επείγουσες εργασίες για την αποπεράτωση του έργου: ‘’Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης’’, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ», προϋπολογισμού 250.000€.

🔺Η αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ έχει ενταχθεί  στο πρόγραμμα   Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020 με  φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας. Το έργο είχε  δημοπρατηθεί τον Απρίλιο του 2021 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου.

ℹ️ Το αντικείμενο της σύμβασης βασίστηκε σε μελέτη που είχε εκπονηθεί από το Δήμο Πρέβεζας και αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας.  Οι νέες εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων  θα έχουν και χώρους για ΑΜΕΑ, ενώ το Οθωμανικό χαμάμ  προορίζεται να λειτουργήσει ως μουσειακός εκθεσιακός χώρος.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

💥Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν...

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

💥Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή. 🔙Ύστερα από...