Για τις 30 Απριλίου έχει μετακινηθεί το ορόσημο πληρωμών των αγροτών

Ημερομηνία:

📌Όλο και πιο συχνά επαναλαµβάνει τις τελευταίες ηµέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τη δέσµευσή του για την πληρωµή των 425 εκατ. ευρώ που αφορούν τα οικολογικά σχήµατα, µαζί µε τις συνδεδεµένες ενισχύσεις ύψους 245 εκατ. ευρώ, αλλά και κάποιες από τις εκκρεµότητες της περσινής χρονιάς πριν από το Πάσχα. Σε αυτή τη βάση, το ηµερολόγιο των πληρωµών δείχνει την Τρίτη 30 Απριλίου.

🫡Η εντολή Αυγενάκη προς τους υπεύθυνους των πληρωµών και προς πάσα κατεύθυνση είναι σαφής: Να γίνουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων, οι απαραίτητοι έλεγχοι και ό,τι άλλο απαιτείται µέσα στις επόµενες δύο εβδοµάδες, ούτως ώστε να βγει µια «σωστή» πίστωση µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα. Ζητούµενο για τους αρµόδιους να µην υπάρξουν κανενός είδους εµπλοκές, που θα θέσουν επ’ αµφιβόλω το χρονοδιάγραµµα αλλά και τα ποσά που έχουν λαµβάνειν οι αγρότες, µε τον υπουργό να κάνει ξεκάθαρο ότι σε οποιοδήποτε εµπόδιο προκύψει τις αµέσως επόµενες ηµέρες, θα αντιδράσει άµεσα και θα λάβει µέτρα προκειµένου να µην αφήσει τους παραγωγούς απλήρωτους. Χαρακτηριστική η φράση του υπουργού πως «υπάρχει συνέπεια ως προς τις ηµεροµηνίες που έχουν τεθεί».

↪️Αυτό, βέβαια, που απασχολεί τους αγρότες είναι τι θα γίνει µε τα υπόλοιπα της ενιαίας του 2023. Ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης πρόσφατα διευκρίνισε ότι στα 700 εκατ. ευρώ περιλαµβάνονται και χρήµατα του 2023 που «δεν ενεργοποίησε η προηγούµενη διοίκηση του Οργανισµού». Όπως εξήγησε, καταβάλλεται «µια τιτάνια προσπάθεια να ολοκληρωθούν έλεγχοι και να ενεργοποιηθούν παγωµένοι από το 2014, λογαριασµοί δικαιούχων, ενώ γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα 16.500 ΑΦΜ που ήταν δεσµευµένα, ώστε όσα είναι εντάξει να πληρωθούν και σε όσα υπάρχουν παρατυπίες να οδηγηθούν στη ∆ικαιοσύνη». Ωστόσο, ο ίδιος κατά την ενηµέρωση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής, εξήγησε ότι «ένα-ένα ελέγχει ο οργανισµός πληρωµών-ΟΠΕΚΕΠΕ τα 16.500 δεσµευµένα ΑΦΜ αγροτών, κτηνοτρόφων κ.λπ. Τα λεφτά υπάρχουν, αλλά ίσως δεν προλάβουµε να περαιώσουµε την ταυτοποίηση µέχρι το Πάσχα, αλλά το προχωράµε».

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: agronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

💥Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν...

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

💥Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή. 🔙Ύστερα από...