ΠΑΣΟΚ για Κτηματολόγιο: Ο Βουλευτής των μνημοσύνων Βασίλης Γιόγιακας φέρει ευθύνη!

Ημερομηνία:

🟢Δελτίο τύπου

📌Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του τοπικού Βουλευτή των μνημοσύνων της ΝΔ, Βασίλειου Γιόγιακα που με απονενοημένες δηλώσεις προσπαθεί μάταια να καθυσηχάσει και παρά το πάνδημο αίτημα όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν δόθηκε παράταση για την κτηματογράφηση της Π.Ε. Θεσπρωτίας και η περιοχή μας εντάσσεται πλέον σε καθεστώς εκπρόθεσμων δηλώσεων, γεγονός που οδηγεί σε δυσάρεστες νομικούς ατραπούς τους πολίτες της Θεσπρωτίας.

↪️Σε συνδυασμό και με την κύρωση των δασικών χαρτών που στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1947 ενώ οι περισσότερες διανομές γης στη Θεσπρωτία έχουν γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και μετά, έχουν οδηγήσει σε απελπισία χιλιάδες συμπολίτες μας που βλέπουν ότι άνω του 50% των ιδιοκτησιών τους έχουν χαρακτηριστεί δασικές εκτάσεις.

⏳Την ώρα που οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας είχαν στη διάθεσή τους χρόνια ολόκληρα, οι πολίτες της Θεσπρωτίας για ακόμα μια φορά αντιμετωπίζονται ως οι σίγουροι πελάτες της Ν.Δ. καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα μέσα σε μερικούς μήνες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αντιμετωπίζοντας παθογένειες δεκαετιών (κλείσιμο υποθηκοφυλακείων, υποστελέχωση γραφείων κτηματογράφησης, χρησικτησία, πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς, έλλειψη και ευρεία διασπορά τίτλων, αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών).

‼️Το θέμα αφορά και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, τους φορείς και τα σωματεία που διατηρούν περιουσιακά στοιχεία θέτοντας σε κίνδυνο και στο περιθώριο μια ολόκληρη κοινωνία.

📣Καλούμε σε κοινή δράση το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, συλλόγων, επιμελητηρίων, Δημάρχους, ενώσεις αγροτών, κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε το αίτημα για παράταση να πάρει παλλαϊκές διαστάσεις για να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να δώσει στη Θεσπρωτία μας τη δυνατότητα να κτηματογραφηθεί όπως όλες οι άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: paramythia-online.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Ακρίβεια: Ανησυχία για την τιμή του χυμού πορτοκαλιού – Αυξημένος κατά 48,4% μέσα σε έναν χρόνο

📈Στα… ύψη φθάνει το κόστος ακόμη ενός βασικού αγαθού, του χυμού πορτοκαλιού. ↪️Τον… ατελείωτο έχουν τα προϊόντα στην τιμή των...

Άγριο ξύλο μεταξύ οδηγών στη λεωφόρο Θηβών – Στο νοσοκομείο 2 τραυματίες

💥Απίστευτες σκηνές στην λεωφόρο Θηβών ανάμεσα σε οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι...

Κύπελλο Ελλάδος: Η Στεφανί Φραπάρ θα είναι η ρέφερι του τελικού

⚽Η 40χρονη Γαλλίδα έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα...