Ο πρώην εναντίον του νυν για τη Μονάδα Άνοιας στην Ηγουμενίτσα…

Ημερομηνία:

💥Σφοδρή πολιτική επίθεση του πρώην υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα στον νυν υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Φιλιατών στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας…

↪️Αφορμή ήταν η απάντηση του δεύτερου  στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης και από την οποία προκύπτει η πρόθεση του Υπουργείου να δεχθεί τη στέγαση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια που έχει εγκριθεί για τη Θεσπρωτία, στο ΤΕΠ της Ηγουμενίτσας.

🗣️«Ο κ. Βαρτζόπουλος παρότι αναρμόδιος  για  την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας έπρεπε να γνωρίζει ότι στην Ηγουμενίτσα δεν λειτουργεί νοσοκομειακό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που θα έσωζε ζωές, αλλά από το 2018 πραγματοποιήθηκε  απλή μεταφορά του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας στις κτιριακές του εγκαταστάσεις.  Επίσης, ως αρμόδιος για την ψυχική υγεία έπρεπε να γνωρίζει ότι τα Κέντρα Ημέρας για άτομα με Άνοια είναι χώροι απασχόλησης όπου εφαρμόζονται προγράμματα  μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων καθώς και προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης φροντιστών και  πρέπει να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα  και να μην υπάρχουν ερεθίσματα που μπορούν να οδηγήσουν σε διεγερτική συμπεριφορά. Σύμφωνα με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια, δεν μπορούμε να  προχωρήσουμε σε εμπλοκή δομών με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

ℹ️ Η Μονάδα Άνοιας είναι απαραίτητη στην περιοχή μας αλλά αν είναι λανθασμένη η απάντηση του κου Υφυπουργού είναι περισσότερο απαράδεκτη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών που με την απόφαση παραχώρησης  τμήματος του ΤΕΠ για ΚΗ Άνοιας  φαίνεται ότι έχει ως σκοπό την υπονόμευση της λειτουργίας νοσοκομειακής Μονάδας στην Ηγουμενίτσα», επεσήμανε ο κ. Μπέζας σαν επικεφαλής πλέον δημοτικής παράταξης.

✅ Ο πρώην λοιπόν άδειασε τον νυν και εξέθεσε την διοίκηση του Νοσοκομείου που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σιωπώντας..

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Ακρίβεια: Ανησυχία για την τιμή του χυμού πορτοκαλιού – Αυξημένος κατά 48,4% μέσα σε έναν χρόνο

📈Στα… ύψη φθάνει το κόστος ακόμη ενός βασικού αγαθού, του χυμού πορτοκαλιού. ↪️Τον… ατελείωτο έχουν τα προϊόντα στην τιμή των...

Άγριο ξύλο μεταξύ οδηγών στη λεωφόρο Θηβών – Στο νοσοκομείο 2 τραυματίες

💥Απίστευτες σκηνές στην λεωφόρο Θηβών ανάμεσα σε οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι...

Κύπελλο Ελλάδος: Η Στεφανί Φραπάρ θα είναι η ρέφερι του τελικού

⚽Η 40χρονη Γαλλίδα έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα...