Προσαρμογές της ΚΑΠ με κίνητρα διευκόλυνσης των αγροτών συστήνει η Yara

Ημερομηνία:

❗️«Προσαρμογές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική με ενισχύσεις και κίνητρα, ώστε να ευημερήσει ο αγρότης από την εφαρμογή των κανονισμών αυτών, σύμφωνα με το μανιφέστο που πρόσφατα εξέδωσε η Yara» τονίζει απερίφραστα, µε συνέντευξή του στο Fertilizer Management, ο Ελευθέριος Ρουµελιώτης, Managing Director της Yara Ελλάς.

👉Συνεντευξή του Ελευθέριου Ρουµελιώτη στον Γιάννη Πανάγο

∆ηλώνει απόλυτα πεπεισµένος ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες µε καινοτόµα προϊόντα θρέψης και γενικότερα η προσέγγιση της γεωργίας ακριβείας θα βοηθήσουν τον αγρότη να έχει τη µέγιστη δυνατή απόδοση. Σ’ αυτή την προσπάθεια και η δική του εταιρεία έρχεται µε ισχυρά όπλα και µε µια καινοτοµική πρόταση, την οποία θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στο άµεσο µέλλον, «πάντα µε τη γνώση της Yara», όπως σηµειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην τελευταία µεγάλη εκδήλωση της Yara στη Θεσσαλονίκη ακούστηκε, µεταξύ άλλων, ότι η καινοτοµία χτίζει την παράδοση. Πώς το αναλύουµε αυτό, τι ακριβώς σηµαίνει;

Nοµίζω ότι ακούστηκε από τον εκπρόσωπο του Κτήµατος Κυρ Γιάννη και είναι το µότο του. Μας εκφράζει οπωσδήποτε και θεωρώ ότι εκφράζει γενικά την εποχή. Από τη µία έχεις την παράδοση, η οποία είναι η ρίζα σου, και από την άλλη είσαι σε µία σύγχρονη εποχή, η οποία απαιτεί να αλλάζεις, να δηµιουργείς, να καινοτοµείς, να προλαβαίνεις εξελίξεις, ειδικά τεχνολογικές εξελίξεις. Παράδοση και καινοτοµία, λοιπόν, έχοντας όµως πάντα ως καταλύτη τη συνεχή εκπαίδευση. Όσον αφορά δε την Yara, θεωρώ ότι τα 120 χρόνια της ιστορίας της χαρακτηρίζονται από καινοτοµία και έχει στηρίξει ένα χώρο αρκετά παραδοσιακό.

Αν υποθέσουµε ότι η Yara άργησε λίγο να µπει στα παρεµπόδισµενα λιπάσµατα, ειπώθηκε και από τους δικούς σας άνθρωπους αυτό, πού έγκειται τώρα η διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισµό;

Αυτό που βλέπουµε εµείς είναι ότι το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα της Yara παραµένει το ίδιο. ∆ηλαδή η τεχνολογία που έχει στα αζωτούχα λιπάσµατά της, η αγρονοµική γνώση και τα ψηφιακά εργαλεία. Με το συνδυασµό όλων αυτών µπορεί να βοηθήσει τον αγρότη να κάνει τη σωστή εφαρµογή στον σωστό χρόνο. Τώρα, σε ό,τι αφορά το κοµµάτι της παρεµπόδισης, έρχεται µέσα από µία ΚΑΠ, από ανάγκες δηλαδή που έχουν προκύψει από αυτή τη νέα πολιτική.Οπότε κι εµείς αποφασίσαµε να λανσάρουµε ένα χαρτοφυλάκιο καινούριο µε υψηλής ποιότητας παρεµποδιστές νιτροποίησης και ουρεάσης για να καλύψουµε την αγορά.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Μία στις τέσσερις οικογένειες θα ταξιδέψει για το Πάσχα

Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων...

Η Sophia το ρομπότ, πάει στην Κρήτη και θέλει να επισκεφθεί την Κνωσό

Θα παρευρεθεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και θα έχει επαφές με τοπικούς...

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς βάζω – Λεπτομέρειες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ευρωεκλογές 2024:  Ο εκλογέας βάζει σταυρό προτίμησης στο κόμμα ή...

«Minerva red»: Το φαινόμενο που έπνιξε την Ελλάδα στην αφρικανική σκόνη (χάρτες)

Καιρός: Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν οι δορυφόροι Η Ελλάδα μετατράπηκε σε......