Σκλίβανη: Κοινότητα και φορείς θέλουν το mega αιολικό με αντιστάθμισμα τις… ομβροδεξαμενές!

Ημερομηνία:

⁉️Μείζονα ερωτήματα προκαλεί η στάση της Κοινότητας αλλά και άλλων φορέων της Σκλίβανης. Κι αυτό επειδή την ώρα που έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στην ίδρυση και λειτουργίας μονάδας βιοαερίου, την ίδια ώρα είναι οι μοναδικοί που απαντούν με ένα μεγαλοπρεπές «ναι» στην εγκατάσταση του mega αιολικού στο Ξηροβούνι.

↪️Στο συγκεκριμένο αιολικό πάρκο έχουν αντιδράσει είκοσι περίπου φορείς από τον όμορο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ενώ έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά οι εμπλεκόμενοι δήμοι καθώς και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου!

‼️Για το συγκεκριμένο έργο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης υπογράμμισε πως σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας δεν καταγράφονται ανεμολογικά δεδομένα, ενώ δεν συνιστάται η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στις κορυφογραμμές των ορεινών όγκων των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρεβέζης που γειτνιάζουν με τις ευρείες ζώνες τουριστικής ανάπτυξης

🌱Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η «Καλλιστώ» σε 24 ολόκληρες σελίδες αναλύει τις σοβαρές συνέπειες από την λειτουργία του συγκεκριμένου έργου στο περιβάλλον και την άγρια πανίδα.

👍Την… διαφορά έρχονται να κάνουν οι φορείς της Σκλίβανης! Σε κοινό έντυπο που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ένα μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Αττικής τάσσονται υπέρ της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου…όλοι αυτοί εκτίμησαν ότι το έργο δεν δύναται να προξενήσει αλλαγές σε ζωτικής σημασίας παραμέτρους της ευρύτερης περιοχής και δεν θα μειώσει ούτε θα κατακερματίσει τους βιοτόπους.

↪️Εκτιμούν επίσης ότι κατά την καθημερινή λειτουργία του αιολικού πάρκου δεν προκύπτουν στοιχεία που να απειλούν με μόλυνση της ευρύτερη περιοχή της Σκλίβανης όπως συμβαίνει με την σχεδιαζόμενη μονάδα βιοαερίου.

✋Θέτουν βέβαια και όρους…

📈Ανάμεσα σε αυτούς την αύξηση από 1% σε 2% της πίστωσης στους οικιακούς καταναλωτές ενέργειας που αφορά στη χρέωση των καταναλώσεων ενέργειας, την έγκαιρη καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών και τη συντήρηση και την κατασκευή νέων ομβροδεξαμενών στο Ξηροβούνι για το πότισμα και την διευκόλυνση τόσο των κτηνοτρόφων όσο και για την προστασία της άγριας πανίδας!

↪️Όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν γνωμοδοτήσει άλλοι φορείς και με το εμπεριστατωμένο υπόμνημα που κατέθεσαν 19 φορείς από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

✅Αξιοσημείωτο είναι πως τα τελευταία χρόνια  η Κοινότητα και οι φορείς της Σκλίβανης είναι οι πρώτοι σε τοπικό επίπεδο που δεν έχουν καμία αντίρρηση να γίνει το αιολικό στην περιοχή τους!!!

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

🇪🇺«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του...

Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»

⚫⚪ΠΑΟΚ: Η περιγραφή του Γιάννη Παπαγεωργίου, φίλου των ασπρόμαυρων που...

Σκρέκας: Στόχος το αρνί κάτω από 10 ευρώ το Πάσχα

🗣️«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε αναφορικά...

Ο μικρός Χρήστος αφήνει μπαλόνι στον ουρανό για τη μαμά του που χάθηκε στα Τέμπη

🎈 Ένα μπαλόνι στον ουρανό αφήνει ο μικρός Χρήστος...