Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Καλογιάννη για τον πολεοδομικό σχεδιασμό

Ημερομηνία:

📖Σε μία  κατάμεστη αίθουσα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Καλογιάννη «Σχέδια πόλεων και δημόσιος χώρος στις απαρχές του ελληνικού κράτους». Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων συστήνεται με έναν διαφορετικό τρόπο και αποσπά εξαιρετικά θετικές κριτικές από τους πλέον ειδικούς.

↪️Το βιβλίο του Σταύρου Καλογιάννη αποκωδικοποιεί τους συντελεστές που διέπουν τον σχεδιασμό και την οργάνωση των πόλεων αλλά και του δημόσιου χώρου στις απαρχές του ελληνικού κράτους.

↪️Έρχεται δε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη βιβλιογραφία καθώς επικεντρώνεται στην Οθωνική περίοδο, αλλά καταγράφει την εξέλιξη της νομοθεσίας μέχρι τον 21ο αιώνα.

📰Στο βιβλίο αναλύεται το σύνολο της σχετικής νομοθεσίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περίοδο 1833-1862. Καταγράφονται οι επιρροές της από την αντίστοιχη νομοθεσία ευρωπαϊκών κρατών και ερμηνεύονται τα αποτελέσματα της εφαρμογής της.

↪️Ως εργαλείο ανάλυσης επελέγη η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην οποία δημοσιεύονταν Νόμοι και Βασιλικά Διατάγματα, Αποφάσεις και Εγκύκλιοι, και ξέφραζε την επίσημη κρατική αντίληψη της εποχής περί σχεδιασμού πόλεων.

↪️Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννης Τσίγκρος.

↪️Την παρουσίαση έκαναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Γιώργος Σμύρης.

✅Μίλησε επίσης ο Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία συλλογής υλικού καθώς και στην ιδιαίτερη αξία του πολεοδομικού σχεδιασμού για την ποιότητα ζωής και τη φυσιογνωμία των πόλεων.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Μία στις τέσσερις οικογένειες θα ταξιδέψει για το Πάσχα

Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων...

Η Sophia το ρομπότ, πάει στην Κρήτη και θέλει να επισκεφθεί την Κνωσό

Θα παρευρεθεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και θα έχει επαφές με τοπικούς...

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς βάζω – Λεπτομέρειες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ευρωεκλογές 2024:  Ο εκλογέας βάζει σταυρό προτίμησης στο κόμμα ή...

«Minerva red»: Το φαινόμενο που έπνιξε την Ελλάδα στην αφρικανική σκόνη (χάρτες)

Καιρός: Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν οι δορυφόροι Η Ελλάδα μετατράπηκε σε......