Τουρισμός για όλους: Πώς θα κάνετε αίτηση βήμα – βήμα

Ημερομηνία:

Οι δικαιούχοι, οι παγίδες, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά μέσω άυλης κάρτας του προγράμματος Τουρισμός για όλους

❗️Προθεσμία δύο εβδομάδων, έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1η Απριλίου, έχουν περισσότεροι από 200.000 δικαιούχοι για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», το οποίο βγήκε στον «αέρα» από την περασμένη Πέμπτη 14 Μαρτίου με αρκετούς μήνες καθυστέρηση.

👉Αίτηση μπορεί να υποβάλει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση το 2023 και να έχει εκκαθαριστεί και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά του να εμπίπτει στα ισχύονται εισοδηματικά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των τέκνων είναι τα εξής:

Χωρίς παιδιά:

* Άγαμοι: Έως 19.000 €

* Έγγαμοι:Έως 31.000 €

Με 1 παιδί:

* Μονογονείς: 20.500 €

* Έγγαμοι: Έως 32.500 €

Με 2 παιδιά:

* Μονογονείς: Έως 22.000 €

* Έγγαμοι: Έως 34.000 €

Με 3 παιδιά:

* Μονογονείς: Έως 24.000 €

* Έγγαμοι: Έως 36.000 €

Με 4 παιδιά και άνω:

* Μονογονείς: Έως 29.000 €

* Έγγαμοι: Έως 41.000 €

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στα παραπάνω ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος παρουσιάζει βήμα – βήμα τη διαδικασία υποβολής αίτησης προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες αλλά και να αποφύγουν τις όποιες παγίδες ώστε να μην βρεθούν εκτός προγράμματος.

Τα βήματα

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να εισέλθει στην εφαρμογή vouchers.gov.gr και με τους κωδικούς taxisnet να εισέλθει στη σχετική πλατφόρμα για υποβολή αίτησης.

Ανάλογα τα βήματα της αίτησης, ο δικαιούχος λαμβάνει στο κινητό του εξαψήφιους κωδικούς αριθμούς όπου στη συνέχεια πρέπει να τους αναγράψει προκειμένου να επιβεβαιώσει είτε τα προσωπικά του στοιχεία είτε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει. Παράλληλα, καλείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να πατήσει συγκεκριμένο πεδίο μέσω του οποίου επιβεβαιώνει και το email που έχει αναγράψει.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία υποβολής της αίτησης, όπως φαίνεται και στα βήματα που παρουσιάζει ο ΟΤ, είναι απλά και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει κάποιος – εκτός της επιβεβαίωσης των προσωπικών του στοιχείων ή του κινητού και του email – είναι να πατήσει κλικ σε συγκεκριμένο πεδίο στην περίπτωση που στην οικογένεια υπάρχει μέλος με αναπηρία 67% και άνω. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξει την τράπεζα μέσω της οποίας θα κάνει χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να επιβεβαιώσει, συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο, ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα.

Δείτε αναλυτικά τα βήματα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...