Λίγα λόγια για τη στήλη μου | Βασιλική Νικολάου

Ημερομηνία:

Με τη στήλη αυτή επιδιώκουμε να αναδείξουμε θέματα πολιτισμού στη Θεσπρωτία , έχοντας την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός σε όλες του τις μορφές (εκείνη του παρελθόντος αποτυπωμένη ως ιστορική αφήγηση και η ζώσα μορφή του , δηλαδή το πολιτιστικό γίγνεσθαι ), , δεν είναι κάτι αποκομμένο από τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες όλων μας.

Σκοπός μας είναι αφενός η διαμόρφωση προτάσεων που θα αφορούν δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος (εκδηλώσεις , αφιερώματα σε λογοτέχνες και πρόσωπα που επηρέασαν τον πολιτισμό του τόπου μας).Παράλληλα θα δημοσιεύεται αρθρογραφία σχετική με την ιστορία του τόπου μας, ιδέες για την ανάδειξή της και την αξιοποίηση ως προς το τουριστικό κομμάτι της.

Υπάρχουν σήμερα στην περιοχή μας άνθρωποι που αγωνίζονται με το έργο τους να την αναβαθμίσουν πολιτιστικά. Έχει αξία η δράση τους να γίνει ευρύτερα γνωστή , να προωθηθεί και έτσι να δημιουργηθούν νέες εστίες πολιτισμού .Μέσα από αυτή την οπτική η επιθυμία και παράλληλα προσδοκία μου ως αρθρογράφος στο thesprotianews , είναι να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος , να κατατεθούν προτάσεις -κυρίως – να ευαισθητοποιηθούν και να ενθαρρυνθούν οι νέοι συμπολίτες μας , ώστε να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και να γίνουν συνδημιουργοί του.

Σε μια εποχή ιδιώτευσης και ανταγωνισμού , όπου ο καθένας βυθίζεται σε προσωπικά προβλήματα και προβληματισμούς, συνεχίζω να πιστεύω αταλάντευτα στον στίχο του Γιάννη Ρίτσου πως ” όταν κι ένας από μας απουσιάζει, αργεί έναν χρόνο ο κόσμος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

💥Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν...

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

💥Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή. 🔙Ύστερα από...