Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ημερομηνία:

📌Ο γνωστός για την πανελλαδική του δράση Σύλλογος το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, με στόχο την αποτελεσματική τους συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων παιδιών, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας παιδιών.

↪️Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της υπογραφής του Συμφώνου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής συζήτησαν για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην λειτουργικότητα των οικογενειών, για την ανάγκη συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εξαφανίσεων.

📌Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Κατσάρη και Αλέξης Μητσέλος, το στέλεχος του Δήμου Νικολέττα Λάμπρου και η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Τζέκου και στο διάλογο που ακολούθησε οι δύο πλευρές συμφώνησαν να στηριχθεί και αξιοποιηθεί η δράση και η τεχνογνωσία του Συλλόγου για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στο Δήμο Ηγουμενίτσας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας, εξαφάνισης παιδιών, για την προληπτική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας της παιδικής ηλικίας, για την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε καταστάσεις φτώχειας, καθώς και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

👍Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Συμφώνου, το οποίο θα εμπλουτίσει το αντικείμενο των δράσεων κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και γενικά τους ωφελούμενους των αντίστοιχων πρωτοβουλιών του.

Πηγή: vdella.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Επιστρέφει η σκόνη.. Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

🌧️Συννεφιασμένος καιρός, βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν...

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Τρίτης (23/4)

🎉🎊Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημεώθηκε στην αποωινή κλήρωση του...

Πήρε θέση και ο Ιωαννίδης: «Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα, η απάντησή μου θα δοθεί στο γήπεδο»

⚽Ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση για το υποτιθέμενο...

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος – Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και… το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

‼️Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει...