Η φιλοσοφία μιας στήλης | Αριστείδης Σαφαρίκας

Ημερομηνία:

Καλωσορίσατε στη νέα μου στήλη, “Χωρίς Φόβο αλλά με Πάθος”. Η επιλογή αυτού του τίτλου δεν είναι τυχαία. Απηχεί τη βαθιά πεποίθησή μου ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται δυνατά και καθαρά, χωρίς φόβο αλλά με ένα έντονο πάθος για δικαιοσύνη και διαφάνεια.

Η ανάγκη για θάρρος στην επικοινωνία της αλήθειας δεν είναι κάτι καινούριο. Όπως λέει η αρχαία ελληνική φράση: “Θαρσεῖν· λέγων τ’ ἀληθὲς οὐ σφάλλει ποτέ” (“Έχε θάρρος· όποιος λέει την αλήθεια δεν κάνει ποτέ λάθος”), φράση που ήταν σλόγκαν της αγαπημένης μου εφημερίδας “Η βραδυνή” στα φοιτητικά μου χρόνια, αποτελεί πυξίδα για τη στήλη μου.
Στόχος μου είναι να αναδείξω τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας με γενναιότητα και ειλικρίνεια, πάντα με σεβασμό στην αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον.

Πρόσφατα αντιμετωπίσαμε παραδέιγματος χάριν την παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και τα ερωτηματικά που αυτή η παραχώρηση δημιούργησε. Η δέσμευσή μου σε αυτή τη στήλη είναι να ερευνώ παρόμοια θέματα με ειλικρίνεια, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθώς και τις προκλήσεις με ισορροπία και βάθος. Θα ακούω τις φωνές όλων των εμπλεκομένων και θα παρουσιάζω τις πληροφορίες χωρίς προκαταλήψεις, προσφέροντας σε εσάς, τους αναγνώστες μου, μαζί με την άποψή μου, μια ολοκληρωμένη εικόνα για να σχηματίσετε τη δική σας άποψη.

“Χωρίς Φόβο” σημαίνει να θέτουμε ερωτήματα, να αναζητούμε απαντήσεις και να προκαλούμε τις εξουσίες όταν αυτό είναι απαραίτητο. Είναι μια δέσμευση να μην υποκύψουμε στην πίεση ή τον φόβο λόγω των δυσκολιών που μπορεί να συναντήσουμε.

“Με Πάθος” αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και το ζήλο με τον οποίο θα προσεγγίζω κάθε θέμα. Πιστεύω ότι η δημοσιογραφία δεν είναι απλώς η μεταφορά πληροφοριών, αλλά μια μορφή ενεργού συμμετοχής στη δημοκρατία και στην κοινωνική πρόοδο.

Σε αυτή τη στήλη, θα εξετάζουμε πολιτικά θέματα, κοινωνικές προκλήσεις και καθημερινά προβλήματα με το ίδιο μεράκι και δέσμευση. Ο στόχος είναι να παρέχουμε βαθύτερη κατανόηση και να προωθούμε έναν ενημερωμένο διάλογο, όπου οι αναγνώστες αισθάνονται ενεργοί παρατηρητές και συμμέτοχοι.

Η διαφάνεια και η ευθύνη είναι κεντρικά στοιχεία της φιλοσοφίας μου. “Χωρίς Φόβο αλλά με Πάθος” δεν είναι απλά ένας τίτλος, αλλά μια δήλωση ταυτότητας για αυτό που εκπροσωπεί αυτή η στήλη: την αναζήτηση της αλήθειας με γενναιότητα και πάθος, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις ή τα εμπόδια.

Καθώς ξεκινάμε αυτό το ταξίδι μαζί, θέλω να σας προσκαλέσω να συμμετέχετε ενεργά. Οι απόψεις σας, οι ερωτήσεις σας και η κριτική σας είναι όχι μόνο καλοδεχούμενες, αλλά αναγκαίες για να κάνουμε αυτή τη στήλη όσο πιο πλούσια και διαδραστική γίνεται. Ελπίζω να με συνοδεύσετε σε αυτή τη διαδρομή γεμάτη αναζήτηση, ανακάλυψη και, πάνω απ’ όλα, αφοσίωση στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Καθώς προχωράμε σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψης και αλήθειας, αναρωτιέμαι: Μπορεί πραγματικά η αλήθεια να αλλάξει την κοινωνία μας; Σας καλώ να συμμετάσχετε σε αυτόν τον διάλογο, όχι μόνο ως αναγνώστες αλλά ως ενεργοί συμμέτοχοι στη διαμόρφωση του κόσμου που θέλουμε να ζούμε. Πώς μπορούμε, μέσα από την ανάδειξη και τη συζήτηση των αληθειών, να συμβάλουμε στην κοινωνική πρόοδο και τη δημοκρατία;

Μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η φωνή της κοινότητας ακούγεται ξεκάθαρα και δυνατά, καθοδηγούμενη από το θάρρος και το πάθος για την αλήθεια.

Σύντομο βιογραφικό
Αριστείδης Σαφαρίκας
• Γεννημένος στην Αθήνα στις 21/05/1955 παντρεμένος με 4 παιδιά
• Απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
• Απόφοιτος αριστούχος σε Οικονομικές επιστήμες από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (νυν ΟΠΑ)
• Απόφοιτος αριστούχος με MBA από το Boston University (υποτροφία  ιδρύματος Μποδοσάκη)
• 10 ετής καριέρα σε πολυεθνικές εταιρίες στις Βρυξέλλες (έλεγχος επιχειρήσεων, πληροφορική, marketing)
• 30 ετής καριέρα ως επιχειρηματίας σε Βέλγιο και Γαλλία στον κλάδο της πληροφορικής, ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων, κατασκευές οικιών.
• Επέστρεψε στη Ελλάδα το 2020 να ασχοληθεί με τον τουρισμό, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του καταλύματος Ionian Green στην Πέρδικα Θεσπρωτίας
• Μιλά άπαιστα Αγγλικά και Γαλλικά, γνώσεις Γερμανικα και Ιταλικά
• Μέλος του “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

[tds_leads title_text="Εγγραφή" input_placeholder="Email" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_checkbox="yes" pp_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNGJTg5JTIwJUNFJUI0JUNFJUI5JUNFJUIxJUNFJUIyJUNFJUFDJUNGJTgzJUNFJUI1JUNFJUI5JTIwJUNFJUJBJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNFJUIxJUNGJTgwJUNFJUJGJUNFJUI0JUNFJUFEJUNGJTg3JUNFJUJGJUNFJUJDJUNFJUIxJUNFJUI5JTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JUNFJUJEJTIwJTNDYSUyMGhyZWYlM0QlMjIlMjMlMjIlM0UlQ0UlQTAlQ0UlQkYlQ0UlQkIlQ0UlQjklQ0YlODQlQ0UlQjklQ0UlQkElQ0UlQUUlMjAlQ0UlOTElQ0YlODAlQ0UlQkYlQ0YlODElQ0YlODElQ0UlQUUlQ0YlODQlQ0UlQkYlQ0YlODUlM0MlMkZhJTNFLg==" f_title_font_family="" f_title_font_size="eyJhbGwiOiIyNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMjAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyMiJ9" f_title_font_line_height="1" f_title_font_weight="700" f_title_font_spacing="-1" msg_composer="success" display="column" gap="10" input_padd="eyJhbGwiOiIxNXB4IDEwcHgiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxMnB4IDhweCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCA2cHgifQ==" input_border="1" btn_text="Εγγραφή" btn_tdicon="tdc-font-tdmp tdc-font-tdmp-arrow-right" btn_icon_size="eyJhbGwiOiIxOSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE3IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNSJ9" btn_icon_space="eyJhbGwiOiI1IiwicG9ydHJhaXQiOiIzIn0=" btn_radius="3" input_radius="3" f_msg_font_family="" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_msg_font_weight="600" f_msg_font_line_height="1.4" f_input_font_family="653" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_input_font_line_height="1.2" f_btn_font_family="" f_input_font_weight="500" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_btn_font_line_height="1.2" f_btn_font_weight="700" f_pp_font_family="" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_pp_font_line_height="1.2" pp_check_color="#000000" pp_check_color_a="#f15b27" pp_check_color_a_h="#f15b27" f_btn_font_transform="uppercase" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM1IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" msg_succ_radius="2" btn_bg="#f15b27" btn_bg_h="#f15b27" title_space="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEyIiwibGFuZHNjYXBlIjoiMTQiLCJhbGwiOiIxOCJ9" msg_space="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIwIDAgMTJweCJ9" btn_padd="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCJ9" msg_padd="eyJwb3J0cmFpdCI6IjZweCAxMHB4In0=" unsub_msg="JUNFJTg4JUNGJTg3JUNFJUI1JUNGJTg0JUNFJUI1JTIwJUNFJUFFJUNFJUI0JUNFJUI3JTIwJUNFJUI1JUNFJUIzJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUI1JUNFJUFGJTIwJUNGJTgzJUNFJUI1JTIwJUNFJUIxJUNGJTg1JUNGJTg0JUNFJUFFJUNFJUJEJTIwJUNGJTg0JUNFJUI3JTIwJUNFJUJCJUNFJUFGJUNGJTgzJUNGJTg0JUNFJUIxJTIwJUNFJUIxJUNFJUJCJUNFJUJCJUNFJUI3JUNFJUJCJUNFJUJGJUNFJUIzJUNGJTgxJUNFJUIxJUNGJTg2JUNFJUFGJUNFJUIxJUNGJTgyIQ=="]
spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φεστιβάλ Τεχνών Φοινικίου

📆Φεστιβάλ Τεχνών Φοινικίου στις 15 ως και τις 30...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Δωδώνης Γ. Παπαδιαμάντης

📌Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο τέως Δήμαρχος Δωδώνης...

Ο Αντρέας Γεωργίου διαφημίζει τα Ιωάννινα με το «Ταμπού»

🎞️Ένα εντυπωσιακό βίντεο με εικόνες από τα Ιωάννινα, την...

Χάρης Βαρθακούρης και Γιάννης Βαρδής στα Γιάννινα

💥Ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Γιάννης Βαρδής ύστερα από...