Υπολογιστές και εκτυπωτές και στους Ιερούς Ναούς της Πρέβεζας

Ημερομηνία:

📌Παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης φορητοί υπολογιστές και εκτυπωτές, οι οποίοι περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ναών μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα, που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου “Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος”, που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.

↪️Η παράδοση έγινε από τον διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Θεολόγο Αλεξανδράκη παρουσία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου.

‼️Ο απαραίτητος εξοπλισμός δόθηκε πανελλαδικά σε 4.000 ενορίες και 106 Μητροπολιτικούς Κόμβους με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών.

↪️Ο συντονιστής του προγράμματος για την Πρέβεζα Ιωάννης Θήλυζας πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πρέβεζας όσο και τον π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και στο πρόσωπό του τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

❗Επεσήμανε ότι το έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς το προηγούμενο διάστημα αποτελώντας τον “προθάλαμο” για την διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες.

🙏Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και τους ιερείς, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι στην εκκλησία να προσανατολιστούμε προς την κατεύθυνση της ψηφιακής εποχής.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Σκρέκας: Στόχος το αρνί κάτω από 10 ευρώ το Πάσχα

🗣️«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε αναφορικά...

Ο μικρός Χρήστος αφήνει μπαλόνι στον ουρανό για τη μαμά του που χάθηκε στα Τέμπη

🎈 Ένα μπαλόνι στον ουρανό αφήνει ο μικρός Χρήστος...

Η φωτιά Καχριμάνη, η αφωνία της Εγνατίας ΑΕ και ο… πυροσβέστης Ταχιάος…

📌Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος αποφάσισε να κάνει μία…...

Ο Ασπροπάρης επέστρεψε στον ουρανό της Ηπείρου!

🦅Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του για ένατη συνεχή χρονιά,...