Την αναβάθμιση της παραλιακής ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Ημερομηνία:

📌Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα», Αντώνη Μπέζα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα  για τον Παράκτιο Ιόνιο οδικό άξονα, Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα- Παράκαμψη Ηγουμενίτσας- Τελωνείο Μαυροματίου (ελληνοαλβανικά σύνορα), το οποίο θα δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Ηπείρου και θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους Βουλευτές Ηπείρου όλων των κομμάτων  και τα Δημοτικά Συμβούλια  των Δήμων της Ηπείρου.

🙋‍♂️Στην εισήγησή του, ο κ. Μπέζας  μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί (παραχώρηση του αεροδρομίου του Ακτίου και του Λιμένος Ηγουμενίτσας, ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού, λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου, ραγδαία αύξηση των τουριστικών επενδύσεων στην παράκτια  ζώνη της Ηπείρου κλπ), ο Παράκτιος Ιόνιος οδικός άξονας αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας και μεγάλης εθνικής σπουδαιότητας που θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο και τη χώρα.

‼️Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ο κ. Μπέζας,   πρέπει να δει με    προτεραιότητα τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, και σε πολιτική  και υπηρεσιακή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Εγνατία Οδό ΑΕ και άλλους συναρμόδιους φορείς, να ωριμάσει το μελετητικό αντικείμενο  προκειμένου να αναζητηθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι όποιες εναλλακτικές δυνατότητες για την αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και τη μετατροπή του σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο στο σύστημα των εθνικών  και ευρωπαϊκών μεταφορών.

↪️Τέλος, για  το οδικό τμήμα Παράκαμψη Ηγουμενίτσας- Τελωνείο Μαυροματίου (ελληνοαλβανικά σύνορα) για  το οποίο εκπονούνται μελέτες, ο κ. Μπέζας κάλεσε το Υπουργείο Υποδομών να τις ολοκληρώσει στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και  να εξασφαλίσει άμεσα χρηματοδότηση για  την κατασκευή του, ειδικά για την Παράκαμψη που χωρίς αυτήν δεν μπορεί να λειτουργήσει η ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

🙋‍♂️Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης που παρουσίασε τις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου (μελέτες, κατασκευή κόμβων, κανονιστικές αποφάσεις κυκλοφορίας) για την οδική ασφάλεια στην  εθνική  Οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

Εγγραφή

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

💥Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν...

J2US: Η αλλαγή της Δέσποινας Βανδή που προκάλεσε έκπληξη – «Ποια είναι η κυρία;»

💥Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή. 🔙Ύστερα από...